facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Αποχωρούν οι αγρότες από τα μπλόκα

Ομαλά εξελίσσεται από το πρωί η αποχώρηση των τρακτέρ από το μπλόκο των Τεμπών, μετά την απόφαση που έλαβαν χθες οι αγρότες για αναστολή των κινητοποιήσεων τους, στην παρούσα φάση, αναμένοντας από την κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της στα ζητήματα που συμφωνήθηκαν κατά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η αποχώρηση των τρακτέρ γίνεται σταδιακά και υπό την επίβλεψη της τροχαίας, ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην κυκλοφορία.

Αποκαθίσταται η κυκλοφορία στην Εγνατία οδό

Μέχρι το απόγευμα θα έχει ελευθερωθεί η Εγνατία οδός στο ύψος του κόμβου του Νησελίου, στο ρεύμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας, που τελούσε υπό επ΄ αόριστον αποκλεισμό από τους αγρότες, από τη 1 Φεβρουαρίου 2016.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου, Νίκος Βόλκος επισήμανε «είμαστε απογοητευμένοι από τα αποτελέσματα των συναντήσεων με τον Έλληνα πρωθυπουργό, αλλά φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά και με σαφή τη θέση μας ότι τίποτε δεν τελείωσε. Παραμένουμε σε εγρήγορση».

Το μπλόκο στον κόμβο Νησελίου στήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2016 και η δύναμή του ανερχόταν στα 550 τρακτέρ.

Ανοιξαν τους δρόμους οι αγρότες της Βορείου Ελλάδας

Στα περισσότερα σημεία της Βόρειας Ελλάδα τα μπλόκα έχουν ανοίξει, ενώ και στα σημεία όπου ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η αποχώρηση των τρακτέρ, δεν γίνονται αποκλεισμοί και δεν δημιουργούνται προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Για τελευταία ημέρα σήμερα γίνεται συμβολικός αποκλεισμός στο τελωνείο των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ (19.00-22.00), σημαντική καταγράφεται η παρουσία των αγροτών στα διόδια των Μαλγάρων, ενώ στη θέση τους, χωρίς «κλείσιμο» βρίσκονται και τα μπλόκα στο νομό Πέλλας και συγκεκριμένα στους κόμβους Μελισσίου, Μαυροβουνίου, Μεσημερίου, Αλυσίδας Βεγορίτιδας και Αψάλου και Γυψοχωρίου.

Ανοιχτός ο Προμαχώνας

Παράλληλα, ανοιχτό παραμένει από χθες στις 18.00 το τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, ενώ σε αυτό της Εξοχής τηρείται ακόμα το καθημερινό πρόγραμμα αποκλεισμών.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στον Προμαχώνα, Στέργιος Λίτος, επισήμανε ότι στη διάρκεια γενικής συνέλευσης, το μεσημέρι, θα καθοριστεί η επόμενή τους κίνηση. Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν αποκλείεται να αποφασιστεί ένας τελευταίος 24ωρος αποκλεισμός και την προσεχή Δευτέρα τα τρακτέρ να επιστρέψουν στα χωράφια.

Σταθεροί στο πρόγραμμα που έχουν ανακοινώσει για τη διευκόλυνση των οδηγών ιδιωτικών χρήσης οχημάτων και λεωφορείων, παραμένουν οι αγρότες στο μπλόκο που έχουν στήσει στο τελωνείο της Εξοχής στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Βασίλης Καστίδης.

Στο τελωνείο της Εξοχής ισχύει ο επ΄ αόριστον αποκλεισμός για τα φορτηγά και τις νταλίκες, ενώ αναφορικά με την κυκλοφορία των ιδιωτικών χρήσης οχημάτων και των λεωφορείων, η διέλευσή τους διεξάγεται ομαλά στο δίωρο 15.00-17.00 και από τις 22.30 το βράδυ μέχρι και τις 10 το πρωί, οπότε κλείνει και πάλι. Πάντως, όπως εξήγησε ο κ. Καστίδης «διευκολύνουμε την κυκλοφορία όταν διαπιστώνουμε κυκλοφοριακό κομφούζιο».

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news