facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Ψάχνουν τρόπους για την διασφάλιση των εσόδων από ΟΠΑΠ και τηλεοπτικές άδειες

Η διασφάλιση των εσόδων ύψους 210 εκ. ευρώ, που έχει υπολογίσει από την επιβολή του τέλους 0,05 ευρώ στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ και τα έσοδα από τις τηλεοπτικές άδειες εξετάστηκαν σε σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά.

Στο θέμα του ΟΠΑΠ εξετάστηκαν και οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης απέναντι στην αγωγή του Οργανισμού στο ελληνικό δημόσιο με το οποίο ζητά 1 δις ευρώ αποζημίωση για την καθυστέρηση λειτουργίας των 35.000 ηλεκτρονικών παιγνιομηχανημάτων ( VLT’s ) λόγω του θεσμικού πλαισίου που καθιστά την λειτουργία τους αντιοικονομική. Στην κατεύθυνση αυτή συμφωνήθηκε να αναζητηθεί λύση με την οποία θα καθίσταται οικονομικά βιώσιμη η λειτουργία του ηλεκτρονικού τζόγου, η λειτουργία του οποίου υπολογίζεται ότι θα φέρει στα κρατικά ταμεία το ποσό των 230 εκ. ευρώ.

"Ψάχνουμε έναν καλύτερο τρόπο για να εισπράξουμε τα έσοδα που αντιστοιχούν στο ειδικό τέλος που επιβλήθηκε στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ" διευκρίνισε υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας μετά το τέλος της σύσκεψης, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και για αλλαγή του μέτρου της επιβολής του ειδικού τέλους ή ακόμη και για αντικατάστασή του με ένα άλλο ισοδύναμο! Το συνολικό ποσό που έχει εγγραφεί στον κρατικό προϋπολογισμό, ως εκτιμώμενο έσοδο από την επιβολή του τέλους στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ, φθάνει τα 300 εκατ. ευρώ.

Τέλος, στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, έμειναν όλοι σύμφωνοι να ξεκινήσει άμεσα ο διαγωνισμός ώστε να εισπραχθούν το ταχύτερο δυνατό και τα έσοδα από το τίμημα που θα προσφέρουν οι ενδιαφερόμενοι. Σχετικά με τα προσδοκώμενα έσοδα τα οποία δεν έχουν συμπεριληφθεί στα μέτρα που ψηφίστηκαν με τον προϋπολογισμό του 2016 ο καθ ύλην αρμόδιος υπουργός Επικρατείας Νίκος Παπάς αποχωρώντας από την σύσκεψη τόνισε ότι μέλημα της Κυβέρνησης είναι να εισπραχθεί το υψηλότερο δυνατό τίμημα.

enikonomia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news