facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Σε Ελλάδα και Γερμανία πετάει το μπαλάκι για τους πρόσφυγες η Αυστρία

Αμετακίνητη στις θέσεις της για το προσφυγικό παραμένει η Αυστρία, με τον υπουργό Καγκελαρίας Γ.Όστερμαϊερ να δηλώνει σήμερα, Δευτέρα, ότι μια προσωρινή λύση στο πρόβλημα θα μπορούσε να βρεθεί μεταξύ της Γερμανίας και της Ελλάδας.

«Σε περίπτωση που η Γερμανία προτίθεται να συνεχίσει να δέχεται συντεταγμένα πρόσφυγες, θα πρέπει είτε να παίρνει τους ανθρώπους από την Ελλάδα είτε να τους χορηγεί βίζα διέλευσης. Αυτό, όμως, θα μπορεί να ισχύει μόνο για πρόσφυγες, οι οποίοι θα έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα και θα περιμένουν στα hotspots» ανέφερε στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Όστερμαϊερ.

Μέσω της βίζας διέλευσης, συνέχισε ο ίδιος, την οποία θα λαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι στην Ελλάδα, θα μπορούσε κανείς να μεριμνήσει, ώστε να είναι περισσότερο ελεγχόμενη, νομικά ασφαλής και ταχύτερη η κίνηση των προσφύγων.

«Μόνο έτσι θα παύσει να υφίσταται η βάση της παράνομης μετανάστευσης και διακίνησης ανθρώπων. Και τα hotspots θα μπορούν να λειτουργήσουν μόνο, εάν καταστεί σαφές στους πρόσφυγες, οι οποίοι επιθυμούν να μεταβούν στη Γερμανία, ότι ο δρόμος προς τα εκεί είναι ανοικτός αποκλειστικά μέσω μιας συντεταγμένης καταγραφής και κατανομής» δήλωσε.

Κατά τον ίδιο η λύση αυτή είναι ενδιάμεση, με δεδομένα ότι δεν υπάρχει ακόμη ευρωπαϊκή λύση και ότι η μεταφορά των προσφύγων έχει απορριφθεί με σαφήνεια από όλους τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ.

Newsroom ΔΟΛ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news