facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Νέο επεισόδιο στην κόντρα Φαναρίου και Μονής Πετράκη

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η σύγκρουση μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς το Φανάρι δημοσίευσε με επίσημη ανακοίνωσή του την επιστολή με την οποία ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επικαλέστηκε «προσωπικούς λόγους» προκειμένου να μη συμμετάσχει στη Σύναξη των Ορθοδόξων Προκαθημένων στη Γενεύη περί τα μέσα Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου: «Ἐξ αἰτίας ἐπανειλημμένων δημοσιευμάτων, σχετικῶς πρός τό ἀναφερόμενον εἰς τό Ἀνακοινωθέν τῆς πρότριτα συνελούσης ἐν Γενεύῃ Συνάξεως τῶν Ὀρθοδόξων Προκαθημένων ὅτι ὁ Μακ. Ἀρχιεπίσκοπος Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος ἀπουσίασεν ἐξ αὐτῆς διά προσωπικούς λόγους (τούς ὁποίους τό Οἰκουμενικόν Πατριαρχεῖον σέβεται οἷοι καί ἄν ὦσι), συνοδικῇ ἀποφάσει δημοσιεύεται αὐτούσιον τό Γράμμα τῆς Α. Μακαριότητος πρός ἐπιβεβαίωσιν τῆς ὡς ἄνω ἀναφορᾶς».

Τι αναφέρει η επιστολή του Αρχιεπίσκοπου

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από δέκα ημέρες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παρέδωσε στους μητροπολίτες μέλη της Διαρκούς Ιερά Συνόδου κλειστό φάκελο με τους λόγους που αρνήθηκε να συμμετάσχει στη Σύναξη των Ορθοδόξων Προκαθημένων.

Μάλιστα σε ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου αναφερόταν ότι «ο Μακαριώτατος κατέθεσε σφραγισμένο φάκελο, τον οποίο χαρακτήρισε απόρρητο, προκειμένου να φυλαχθεί στο εμπιστευτικό Αρχείο της Αρχιγραμματείας της Ιεράς Συνόδου, χωρίς προς το παρόν να γίνει περαιτέρω χρήση του.

Με το υλικό του φακέλου επιστηρίζεται ότι οι λόγοι για τους οποίους ο Μακαριώτατος δεν παρέστη στη Σύνοδο των Προκαθημένων της Ορθοδόξου Εκκλησίας δεν ήσαν προσωπικοί, όπως εγράφη στο επίσημο ανακοινωθέν, αλλά προέρχονταν από ενέργειες που υπονομεύουν την Εκκλησία της Ελλάδος και το κύρος της».

Newsroom ΔΟΛ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news