facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

ΟΗΕ: Χρειάζεται σκληρή δουλειά και επιπλέον πόροι για το προσφυγικό

Την πεποίθηση του πως θα πρέπει να γίνει «σκληρή δουλειά» για να διαχειριστεί η Ελλάδα πιθανή αύξηση των μεταναστευτικών ροών εξέφρασε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Φίλιπο Γκράντι, απερχόμενος από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την Πέμπτη.

Θεωρώντας πως η Ελλάδα «αντιμετωπίζει τις συνέπειες» του Συριακού εμφυλίου, ο Ύπατος Αρμοστής επεσήμανε πως έχει επισκέπτη τη Λέσβο και έχει δει από πρώτο χέρι τους ανθρώπους που έσωζε η ελληνική ακτοφυλακή, οι οποίοι ήταν κυρίως γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι που για τον εκπρόσωπο του ΟΗΕ, αποτελούν στη πλειονότητα τους «πρόσφυγες».

Παράλληλα, τόνισε πως είναι καιρός να θεσμοθετηθεί ένας νόμιμος τρόπος προσέλευσης προσφύγων, όχι μόνο από τη Τουρκία, στην Ευρώπη, έτσι ώστε να διαχειριστούν οι μεγάλες ροές.

Τέλος, αναφερόμενος στην Ελλάδα τόνισε πως ο ΟΗΕ βρίσκεται σε επικοινωνία με την ελληνική κυβέρνηση έτσι ώστε να υπάρξει μια προετοιμασία για τις αυξημένες ροές, κάτι που θα χρειαστεί εκτός από σκληρή δουλειά, «πολλοί επιπλέον πόροι».

Σημειώνεται ότι όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Νατάσα Μπερτό, η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον πόρους για τη διαχείριση του προσφυγικού πέρα από τα κοινοτικά κεφάλαια, από διεθνείς οργανισμούς όπως η UNCHR και ο Διεθνής Οργανισμός για τη Μετανάστευσης, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news