facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Ο Άρειος Πάγος έστειλε στην Βουλή την δικογραφία για τον Σκουρλέτη

Η Βουλή θα διερευνήσει εάν προκύπτουν ή όχι ευθύνες παράβασης καθήκοντος για τον υπουργό Περιβάλλοντος Παναγιώτη Σκουρλέτη, ως προς το ζήτημα την άδεια πρόσβασης που έδωσε στο Αρχείο Επιθεώρησης Κτιρίων και Μητρώων Ενεργειακών Επιθεωρητών. Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε την σχετική δικογραφία στην Βουλή.

Ειδικότερα, η δικογραφία αφορά τόσο μηνυτήρια αναφορά, όσο και καταγγελίες κατά του προέδρου του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) Βασιλείου Τσολακίδη.

Αποδίδεται στον κ. Τσολακίδη ότι το περασμένο καλοκαίρι, μετά από προφορική εντολή του υπουργού Περιβάλλοντος, παράνομα (αντίθετα με τα προβλεπόμενα από το νόμο 4342/2015 και το Π.Δ. 100/2010), επέτρεψε να έχουν πρόσβαση για ένα δεκαήμερο στο πληροφοριακό σύστημα του Αρχείου Επιθεώρησης Κτιρίων και Μητρώων Ενεργειακών Επιθεωρητών, οι επιθεωρητές οι οποίοι δεν είχαν υποβάλει έως 30 Ιουνίου 2015, πιστοποιητικό επιτυχούς συμμετοχής στις εξετάσεις και είχαν διαγραφεί από το εν λόγω μητρώο, με συνέπεια να μην έχουν δικαίωμα χρήσης του πληροφοριακού συστήματος.

Αναλυτικότερα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έκρινε ότι η πρόσβαση στο πληροφοριακό σύστημα του Αρχείου Επιθεώρησης Κτιρίων και Μητρώων Ενεργειακών Επιθεωρητών, δόθηκε για λόγους δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι ανάγονται στο πλαίσιο αποφυγής μπλοκαρίσματος του συστήματος έκδοσης των Ενεργειακών Πιστοποιητικών (ΠΕΑ), τα οποία αποτελούν προϋπόθεση για την πώληση, ενοικίαση, μεταβίβαση, κ.λπ. ακινήτων.

Μάλιστα, κατέληξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ότι δεν στοιχειοθετείτε κάποια αξιόποινη πράξη και κατά συνέπεια δεν θα έπρεπε να διαβιβαστεί η δικογραφία στην Βουλή, αλλά να τεθεί στο αρχείο. Επίσης, πρότεινε να διαχωριστεί η δικογραφία ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα.

Όμως, η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, δεν συμφώνησε με την θέση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για αρχειοθέτηση και διαβίβασε την δικογραφία στην Ανωτάτη Εισαγγελία για να πάρει στην συνέχεια το δρόμο προς την Βουλή, η οποία έχει και τον τελικό λόγο.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news