facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Παράπονα Τσίπρα στην Μέρκελ για την μη τήρηση των συμφωνηθέντων στο προσφυγικό

Την έντονη δυσαρέσκειά του για την μη τήρηση των συμφωνηθέντων σχετικά με την προσφυγική κρίση εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας στην Άνγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν νωρίτερα σήμερα.

Την ώρα που στην Βιέννη η Αυστρία και οι χώρες των δυτικών Βαλκανίων -της Ελλάδας εξαιρουμένης αφού οι διοργανωτές Αυστριακοί απέκλεισαν την ελληνική πλευρά- σχεδίαζαν τρόπους για να σταματήσουν τα προσφυγικά και μεταναστευτικά κύματα στα ελληνοσκοπιανά σύνορα, ο κ. Τσίπρας ζητούσε από την κυρία Μέρκελ την βοήθειά της.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ζήτησε και- σύμφωνα με το Μαξίμου- υπήρξε συμφωνία να στηριχθεί η Ελλάδα, να ενταθεί η προσπάθεια για την εφαρμογή όλων των συμφωνηθέντων, και να ξεκινήσει άμεσα η αποστολή του ΝΑΤΟ.

Διαβάστε την ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου για την επικοινωνία Τσίπρα-Μέρκελ:

«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με την Καγκελάριο της Γερμανίας, κυρία Α. Μέρκελ, κατά την οποία της εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για τη μη τήρηση των συμφωνηθέντων σχετικά με τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Παράλληλα, ζήτησε και υπήρξε συμφωνία να στηριχθεί η Ελλάδα, να ενταθεί η προσπάθεια για την εφαρμογή όλων των συμφωνηθέντων, και να ξεκινήσει άμεσα η αποστολή του ΝΑΤΟ με στόχο την εξάρθρωση των δικτύων διακινητών ανθρώπων και τη μείωση των προσφυγικών ροών».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news