facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση Μητσοτάκη με αντιπροσωπεία των αγροτών

Με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκε αντιπροσωπεία των αγροτών. Σε δηλώσεις τους μετά το πέρας της συνάντησης οι αγρότες επιτέθηκαν στον πρωθυπουργό, ενώ για τη συνάντηση με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δήλωσαν ότι ο κ. Μητσοτάκης θα τους απαντήσει εγγράφως.

Ο Γιάννης Παναγής, εκ μέρους των αγροτών, κατήγγειλε την κυβέρνηση για χειραγώγηση και έκανε λόγο για κατάφωρη άπνοια δημοκρατίας.

Συμπλήρωσε ότι αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα του αγροτικού, κόσμου δεν θα φύγει κανείς από τα μπλόκα.

«Είναι ταξίδι χωρίς επιστροφή» είπε συγκεκριμένα.

Σε ερώτηση αν υπάρχει διάσπαση στο εσωτερικό του αγροτικού κόσμου απάντησε αρνητικά και εξέφρασε την ελπίδα να είχε καλά αποτελέσματα η συνάντηση των συναδέλφων του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου σημειώνοντας ότι δεν έχει σχετική ενημέρωση.

Ο υπεύθυνος του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της ΝΔ Γ.Κασαπίδης δήλωσε ότι έγινε συζήτηση, κατά την οποία, οι παριστάμενοι αγρότες-παραγωγοί ανέπτυξαν αναλυτικά επιμέρους θέματα και ειδικότερα εκείνα που αφορούν το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής και παρέδωσαν γραπτώς τα αιτήματά τους.

Όπως είπε ο κ. Κασαπίδης, όσοι από τους εκπροσώπους των αγροτών πήραν το λόγο, επεσήμαναν ότι τα μέτρα που προτείνονται στο ασφαλιστικό -που κατά βάση είναι φορολογικό- αλλά και εκείνα που έρχονται με το καθαρά φορολογικό σχέδιο νόμου, οδηγούν τους αγρότες σε οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση και εγκατάλειψη του επαγγέλματός τους.

«Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε το δίκιο των αιτημάτων και δεσμεύτηκε να δώσει γραπτές απαντήσεις στα βασικά αιτήματα την ερχόμενη Παρασκευή με γνώμονα πάντοτε την οικονομική και κοινωνική κατάσταση που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα» συμπλήρωσε ο κ. Κασαπίδης.

Ο τομεάρχης επανέλαβε τη βασική θέση της ΝΔ υπέρ της αυτονομίας του ΟΓΑ και την ανάγκη ασφαλιστικής κάλυψης στον αγροτικό τομέα.

Ξεκαθάρισε και την πάγια θέση της ΝΔ ότι οι μορφές των κινητοποιήσεων δεν πρέπει να διαταράσσουν την κοινωνία και την οικονομία.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news