facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Σαφές μήνυμα από Ντράγκι: «Λύστε γρήγορα το θέμα με τα κόκκινα δάνεια για να προχωρήσει η αξιολόγηση»

Η Ελλάδα και οι εξελίξεις στην διαπραγμάτευση με τους θεσμούς δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να λείψει από τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Απατώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γ. Κύρτσου, αναφορικά τόσο με την εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις και την πρώτη αξιολόγηση όσο και σχετικά με τα κόκκινα δάνεια, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, απέστειλε το σαφές μήνυμα προς την ελληνική πλευρά: «Λύστε γρήγορα το θέμα με τα κόκκινα δάνεια για να προχωρήσει η αξιολόγηση».

Πέραν, λοιπόν, των απαιτήσεων των θεσμών για το φορολογικό και το συνταξιοδοτικό σύστημα και η ΕΚΤ φαίνεται ξεκάθαρα ότι ασκεί τις δικές της πιέσεις προς την Αθήνα.

Όπως τόνισε ο κ. Ντράγκι «Οι συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές βρίσκονται υπό εξέλιξη και είναι πολύ νωρίς ακόμη να καθορίσουμε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Στόχος είναι να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση αλλά με ένα «πακέτο» το οποίο θα είναι εφαρμόσιμο και βιώσιμο».

Όμως στο σημείο αυτό των δηλώσεών του υπάρχει το μεγάλο θέμα που θέτει η ΕΚΤ και μέχρι στιγμής κανείς στην Αθήνα δεν φαίνεται να έχει δώσει και τόσο μεγάλη σημασία. Ο λόγος; Η απλή δήλωση του προέδρου της ΕΚΤ: «Η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης βασίζεται σε διάφορες παράγοντες, οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να καταβάλει ουσιαστική προσπάθεια για να λειτουργήσει η στρατηγική για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Είναι σημαντικό το θέμα αυτό να ληφθεί προκειμένου να «απελευθερωθούν» κεφάλαια προς την πραγματική οικονομία, αλλά και να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση».

Όσο για τα υπόλοιπα θέματα, ο κ. Ντράγκι έκανε μνεία και για τα «κενά» που υπάρχουν στις διαπραγματεύσεις αναφορικά με το δημοσιονομικό ζήτημα και φυσικά με τις μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό αλλά και φορολογικό.

«Σε δημοσιονομικό επίπεδο υπάρχουν πολλά θέματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, τόσο στο φορολογικό όσο και στο ασφαλιστικό σύστημα. Θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστικό γεφύρωμα στο χάσμα των γενεών», υποστήριξε.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news