facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Η Γερμανία στέλνει προσωπικό και αεροσκάφη στην Ελλάδα για τη φύλαξη των συνόρων

Δύο σκάφη της γερμανικής αστυνομίας και σταδιακά ως 100 υπάλληλοι θα σταλούν από την 1η Μαρτίου στην Ελλάδα από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να υποστηριχθούν οι προσπάθειες φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ, ζητώντας ταυτόχρονα μεγαλύτερη κινητοποίηση από την ελληνική πλευρά.

Η Ελλάδα είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη λόγω της γεωγραφικής της θέσης, και γι’ αυτό αξίζει την στήριξη της Ευρώπης, δήλωσε ο κ. Ντε Μεζιέρ μιλώντας σε εφημερίδες του Ομίλου RND και πρόσθεσε: "Επί της αρχής δεν ζητάμε πολλά, όταν ζητάμε να τηρούν όλοι οι συμμετέχοντες τις συμφωνίες και την ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία. Με βάση αυτά θα πρέπει να κριθεί και η συνεισφορά από την Ελλάδα (...) Η Ευρώπη πρέπει να μπορεί να βασιστεί σε αυτή την ελληνική συνεισφορά. Από την άλλη πλευρά, η Ελλάδα θα μπορέσει τότε να βασιστεί στην Ευρώπη".

Ο κ. Ντε Μεζιέρ ζήτησε όμως περισσότερη στήριξη και από τα άλλα κράτη - μέλη της Ε.Ε., αναφερόμενος στην ανάγκη ενίσχυσης των προσπαθειών για την φύλαξη των εξωτερικών συνόρων, με τη διάθεση, ειδικά, περισσότερου προσωπικού στην FRONTEX. "Η αλληλεγγύη δεν πρέπει να προσανατολίζεται στο μέτρο του πόσο αφορά τον καθένα μόνο του", τόνισε.

Εν τω μεταξύ, την άποψη πως μία συντεταγμένη διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. θα οδηγούσε σε αποσυμφόρηση των εθνικών συνόρων, διατύπωσε, σε σημερινές δηλώσεις του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κουρτς υποστήριξε πως η Ελλάδα πρέπει να είναι πρόθυμη να δεχθεί βοήθεια, ενώ επίσης εκφράζει τη συμφωνία του με τη σημερινή πρόταση του νέου Αυστριακού, σοσιαλδημοκράτη υπουργού Άμυνας, Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ, για αποστολή Αυστριακών στρατιωτών προς διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων και την κατασκευή Hotspots στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Άμυνας είχε ανακοινώσει, νωρίτερα, την πρόθεση της Αυστρίας να συμμετάσχει σε μία "πολιτικο-στρατιωτική" αποστολή της Ε.Ε. στα ελληνικά εξωτερικά σύνορα, αναφέροντας πως η Βιέννη έχει ήδη υποσχεθεί τη συμμετοχή 100 Αυστριακών υπαλλήλων στην Frontex, 50 από τους οποίους προέρχονται από τις αυστριακές ένοπλες δυνάμεις.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news