facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Ξανά στους δρόμους οι επιστημονικοί φορείς

Τη συνέχιση των δράσεων για την απόσυρση των προτάσεων της κυβέρνησης σχετικά με το ασφαλιστικό και για την έναρξη διαλόγου για το θέμα αποφάσισαν οι πρόεδροι και οι εκπρόσωποι των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της χώρας που συνεδρίασαν στα γραφεία της Ένωσης Ελλήνων Χημικών.

Αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε καθημερινές συμβολικές παραστάσεις στα παραγωγικά υπουργεία, αρχής γενομένης από αύριο Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016 στις 10 το πρωί στο υπουργείο Δημοσίων Έργων στον Χολαργό.

Στη συνεδρίαση, όπως αναφέρει ανακοίνωση, επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά ότι το σχέδιο της κυβέρνησης δεν επιλύει τα προβλήματα διότι δεν δημιουργεί καλύτερες συνθήκες για κανένα, αντίθετα οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση περισσότερους.

Όπως αναφέρει η κοινή ανακοίνωση των φορέων "ένα λογικό ασφαλιστικό, σε συνδυασμό με ένα αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα που θα διευρύνει τη φορολογική και ασφαλιστική βάση αποτελεί τη λύση στο πρόβλημα, διότι αυξάνει τον πλούτο, ευνοεί την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας που αποτελούν τις μοναδικές προϋποθέσεις για τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς των ταμείων".

Για το λόγο αυτό ζητούν "να ξεκινήσει ένας διάλογος που να έχει ορθολογική και επιστημονική βάση και να μη στηρίζεται σε λαϊκιστικές ρητορικές και προσπάθεια διχασμού της κοινωνίας:

• Την απόσυρση του σχεδίου που έχει κατατεθεί,
• Την κατάθεση των στοιχείων και των αναλογιστικών μελετών στις οποίες στηρίζεται η κυβέρνηση,
• Την μελέτη των καλών πρακτικών των υπόλοιπων Ευρωπαϊκών χωρών".

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news