facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Ανοιξε ο δρόμος στο τελωνείο του Προμαχώνα

Αίσιο τέλος είχαν οι πολύωρες διαπραγματεύσεις που διεξάγονταν από νωρίς το μεσημέρι στο τελωνείο του Προμαχώνα. Λίγο μετά τις 8 το βράδυ οι δρόμοι άνοιξαν και η κυκλοφορία στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία διεξάγεται κανονικά.

Οι έλληνες αγρότες δεσμεύτηκαν ότι δεν θα μπλοκάρουν το τελωνείο μέχρι να αποφορτιστεί εντελώς η κίνηση και στις δύο πλευρές.

Στην πλευρά της Ελλάδας η ουρά που σχηματίζουν νταλίκες και φορτηγά υπερβαίνει τα 13 χλμ, ενώ στη βουλγάρικη πλευρά τα 30 χλμ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η στάση των αγροτών

Πρόσκληση σε διάλογο με τον πρωθυπουργό επί των δικών τους προτάσεων αναμένουν οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών. «Πλέον οι αγρότες με το έγγραφο που στέλνουν, έχουνε τεκμηριωμένες απόψεις και θέσεις, οπότε η κυβέρνηση είναι πολύ πιο εύκολο να κάνει λίγο στην άκρη το ασφαλιστικό και να συζητήσει τις απόψεις των αγροτών» επισήμανε μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου από τον προμαχώνα, όπου έγινε συνάντηση.

«Όποτε μας καλέσει σε διάλογο ο πρωθυπουργός, επί των προτάσεων που του καταθέτουμε, εμείς θα πάμε» είπε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι στη διάρκεια της Τετάρτης οι προτάσεις θα φτάσουν στο γραφείο του πρωθυπουργού, στον πρόεδρο της Βουλής και στους αρχηγούς των κομμάτων.

Οι περισσότεροι εκπρόσωποι μπλόκων που συμμετείχαν στη συνάντηση του Προμαχώνα υπέγραψαν τις προτάσεις των Τεμπών και όσοι δεν το έπραξαν έχουν προθεσμία μέχρι αύριο, Τετάρτη, να το κάνουν.

Το μπλόκο του Προμαχώνα, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, δεν πρόκειται να υπογράψει το κείμενο, ενώ από τη συνάντηση προκύπτει ότι μερίδα αυτών έχουν ήδη αποφασίσει να κατέβουν την Παρασκευή στην Αθήνα.

Αμετακίνητοι όσον αφορά την κάθοδό τους στην Αθήνα είναι και οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας: «Ζητάμε από την κυβέρνηση πολιτική λύση. Όχι καταστολή και ποινικοποίηση του αγώνα μας. Δηλώνουμε ότι δεν θα φύγουμε από την Αθήνα με άδεια χέρια» ανέφερε ο αγροτοσυνδικαλιστής και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας καθόδου στην Αθήνα την Παρασκευή, οι συσκέψεις είναι αλλεπάλληλες για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό, ενώ όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων αύριο, Τετάρτη, στις 10 το πρωί θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ με γενικό θέμα «γιατί ερχόμαστε στην Αθήνα, τι διεκδικούμε και γιατί».

Οι αγρότες από τους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου αναμένεται να αναχωρήσουν το βράδυ της Πέμπτης με τα πλοία της γραμμής για τον Πειραιά και στη συνέχεια θα μεταβούν στην Αθήνα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news