facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Έκτακτη συνάντηση των δημάρχων για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προτείνει ο Γ. Μπουτάρης

Έκτακτη σύγκληση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας προτείνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM εξέφρασε την ελπίδα ότι η μετακίνηση προσφύγων προς τις χώρες της Ευρώπης θα εξελιχθεί ομαλά.

«Να συγκληθεί έκτακτη συνάντηση με την ΠΕΔ, να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, το οποίο δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί, δεν ξέρουμε εάν θα αρχίσουν να έρχονται καράβια προς τη Θεσσαλονίκη. Για την ώρα δεν έρχονται καράβια, αν έρθουν, τι θα κάνουμε;» αναρωτήθηκε ο κ. Μπουτάρης.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις κατοίκων στον Δήμο Δέλτα Θεσσαλονίκης, είπε ότι οι πρόσφυγες που θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του πρώην στρατοπέδου «Αναγνωστοπούλου», στα Διαβατά, «είναι άνθρωποι, δεν είναι φυλακισμένοι» και πρόσθεσε ότι θα δημιουργηθούν νέα δεδομένα για την πόλη από τη στιγμή που -όπως υπογράμμισε- οι πρόσφυγες έχουν κάθε δικαίωμα να επισκεφθούν και την αγορά της πόλης και γενικά να πάνε όπου θέλουν.

«Για αυτόν τον λόγο έγινε το στρατόπεδο, ας ελπίσουμε ότι δεν θα κλείσουν τα σύνορα και θα προχωρήσει η προώθηση των προσφύγων εκεί που πρέπει να προωθηθούν, με τη λιγότερη δυνατή επιβάρυνση» τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, εξέφρασε αμφιβολίες για το κατά πόσο το πρώην στρατόπεδο Διαβατών θα είναι -όπως είπε- χρήσιμο και βολικό, με δεδομένο ότι βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από την αγορά και το κέντρο της Θεσσαλονίκης, και υπογράμμισε ότι από 'δω και πέρα θα πρέπει να εξεταστούν οι προτάσεις για τη δημιουργία κι άλλων χώρων υποδοχής.

«Έχουν προταθεί χώροι και το θέμα είναι να προετοιμαστούν αυτοί οι χώροι και να γίνουν αποδεκτοί από την κυβέρνηση και να ετοιμαστούν, αλλιώς θα πλημμυρίσουν την πόλη» είπε ο κ. Μπουτάρης και πρόσθεσε ότι, αν αυτοί οι άνθρωποι κοιμούνται σε σκηνές μέσα στα πάρκα της πόλης, είναι δεδομένο ότι θα προκληθεί δυσφορία και αναστάτωση στους κατοίκους.

«Εάν δείτε εσείς σκηνές με πρόσφυγες να κοιμούνται στα πάρκα, δεν θα αγριέψετε;» αναρωτήθηκε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news