facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Ελληνοϊταλικός «αντίλογος» για Σένγκεν


Σε μία πολύωρη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο, Έλληνες και Ιταλοί ευρωβουλευτές «ανταποδίδουν» τα πυρά για πλημμελή φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Ωστόσο, η κριτική προς την Αθήνα συνεχίζεται.
Είχε προηγηθεί η δημοσιοποίηση της «επιτροπής αξιολόγησης Σένγκεν» από την Κομισιόν, η οποία, όπως αναμενόταν, καλεί την Ελλάδα να βελτιώσει τις διαδικασίες για την υποδοχή και καταγραφή των προσφύγων, αλλά και για την πιθανή επαναπροώθηση όσων δεν δικαιούνται άσυλο. Ιδιαίτερα η Ελλάδα, αλλά δευτερευόντως και η Ιταλία, δέχονται κριτική για «ελλειπή» σχετική προετοιμασία, ενώ η Ελλάδα αντιμετωπίζει και κριτική για πλημμελή φύλαξη των συνόρων με την Τουρκία, που αποτελούν και εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.
Όλα αυτά συζητήθηκαν την Τρίτη το απόγευμα στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, συχνά σε υψηλούς τόνους. Πριν καν αρχίσει η συζήτηση, ο ιταλός επικεφαλής των ευρωπαίων σοσιαλιστών Τζιάνι Πιτέλα θέλησε να δώσει το δικό του στίγμα, μιλώντας στους δημοσιογράφους, και θυμίζοντας ότι το ζήτημα δεν είναι μόνο τεχνοκρατικό, αλλά και ανθρωπιστικό. «Κατηγορούν τώρα την Ελλάδα και την Ιταλία, παρότι για πολλά χρόνια είχαν αφήσει αυτές τις δύο χώρες εντελώς μόνες τους. Ναι, να συζητήσουμε κι αυτό, αλλά πριν λύσουμε τα νομοθετικά θέματα πρέπει να δούμε ένα πολιτιστικό ζήτημα: ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να νικηθεί από τον φόβο. Και τί ακριβώς φοβόμαστε; Ποιός είναι ο κίνδυνος; Ο φόβος είναι ο πραγματικός κίνδυνος που αντιμετωπίζουμε» τόνισε , ιταλός ευρωβουλευτής.
dw

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news