facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Έτοιμη η Αθήνα να διευκολύνει τα πλοία του ΝΑΤΟ που θα περιπολούν στο Αιγαίο

Tη βούληση της Ελλάδος να διαθέσει οποιοδήποτε λιμάνι για ανεφοδιασμό των πλοίων της ΝΑΤΟϊκής δύναμης, εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. Θα προηγηθεί η κατάρτιση του επιχειρησιακού σχεδίου της αποστολής τους -θα δρούν ανατολικά των ελληνικών νησιών και προς τα μικρασιατικά παράλια.

Αφορμή στάθηκαν αιτήματα της ΝΑΤΟϊκής δύναμης για ανεφοδιασμό τους σε Ηράκλειο και Χανιά, με την ελληνική πλευρά να προτείνει συμπληρώνοντας, μεταξύ άλλων, τα λιμάνια στη Λέρο και τη Λήμνο.

Προς το παρόν στη δύναμη συμμετέχουν 4 πλοία. Στη Σούδα έχουν ελλιμενιστεί το γερμανικό και το καναδικό πλοίο.

Στο κεντρικό Αιγαίο βρίσκονται μία ελληνική και μία τουρκική φρεγάτα, αναμένοντας οδηγίες. Το ιταλικό πλοίο συμμετέχει σε άσκηση στην Ιταλία και όταν ολοκληρωθεί θα επανασυνδεθεί με τη δύναμη.

Στο Αιγαίο επιχειρούν 11 πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ η Ελλάδα προτίθεται να διαθέσει και άλλα στη δύναμη, εφόσον υπάρχει σχετικό αίτημα από τη Συμμαχία.

Αναφορικά με ένα κείμενο που έχει κατατεθεί στη γενική γραμματεία του ανωτάτου στρατιωτικού διοικητή των συμμαχικών δυνάμεων στην Ευρώπη από την Τουρκία με τις αξιώσεις της, ο υπουργός απάντησε ότι το κείμενο αυτό, ούτε έχει πρωτοκολληθεί στη γγούτε έχει κοινοποιηθεί στα μέλη της Στρατιωτικής Επιτροπής.

Μάλιστα ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων στην Ευρώπη, στις κατευθυντήριες οδηγίες του για το επιχειρησιακό σχέδιο προς τη στατιωιτκή επιτροπή δεν περιέλαβε ούτε ένα σημείο των αβάσιμων τουρκικών αξιώσεων που περιγράφονταν στο κείμενο, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός.

Την άμεση σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, ζητά η Δημοκρατική Συμπαράταξη δια του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου, Ανδρέα Λοβέρδου.

«Η ενημέρωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στους δημοσιογράφους για τη στάση της Τουρκίας στο μεταναστευτικό και το προσφυγικό γενίκευσε την αγωνία όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Λοβέρδος και προσθέτει, ότι «ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν επιτρέπεται να είναι αφελής και δεν είναι αφελής».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news