facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Την Πέμπτη στη Βουλή η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες

Την ερχόμενη Πέμπτη θα κατατεθεί στην Βουλή η νέα νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά για την επιτάχυνση της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τροπολογία θα παρουσιαστεί αύριο, Τετάρτη. από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο και στην συνέχεια θα διαβιβαστεί στην Βουλή, ώστε να ενταχθεί σε νομοσχέδιο που συζητείται και ψηφίζεται την Πέμπτη.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ρύθμιση θα προβλέπει πως το σύνολο των αρμοδιοτήτων για την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας θα περνά από το ΕΣΡ στον αρμόδιο υπουργό. Με τον τρόπο αυτό ο υπουργός Επικρατείας εκτός από τον καθορισμό του αριθμού των εκπεμπόμενων καναλιών και της τιμής έναρξης της δημοπρασίας τηλεοπτικών συχνοτήτων θα αναλάβει και την ολοκλήρωση του διαγωνισμού δηλαδή της αξιολόγησης των φακέλων των υποψήφιων καναλαρχών. Ορισμένοι δε αναφέρουν ότι η αξιολόγηση των φακέλων μπορεί να ανατεθεί σε ειδική επιτροπή αναγνωρισμένων εμπειρογνωμόνων.

Η νομοθετική πρωτοβουλία ελήφθη μετά το νέο αδιέξοδο που προέκυψε στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για την εκλογή των μελών του ΕΣΡ. Υπενθυμίζεται ότι στην συνεδρίαση παρουσιάστηκε έκθεση του πανεπιστημίου της Φλωρεντία που αναφέρει ότι στην χώρα μας δεν μπορούν να εκπέμπουν περισσότερα από τέσσερα κανάλια. Ωστόσο, ούτε τα τεχνικά δεδομένα που περιέχει η έκθεση έπεισαν την αντιπολίτευση.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news