facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Ολονυχτία με φασολάδα - Οι αγρότες κατασκηνώνουν στο Σύνταγμα

Οι αγρότες ολοκλήρωσαν την μεγαλειώδη ειρηνική διαδήλωσή τους στο Σύνταγμα λίγο μετά τις 20:30. Ωστόσο παραμένουν στην πλατεία και θα επανέλθουν δριμύτεροι το Σάββατο.
Περίπου 10.000 αγρότες – σύμφωνα με εκτιμήσεις της ίδιας της Ελληνικής Αστυνομίς - από όλες γωνιές της Ελλάδας, πλημμύρισαν το κέντρο της Αθήνας για το παναγροτικό συλλαλητήριο ενάντια στο ασφαλιστικό.
Ο παλμός ήταν μεγάλος και κορυφώθηκε όταν έφτασαν έξω από τη Βουλή τα τρακτέρ, από το μπλόκο της Νίκαιας, στη Λάρισα. Οι συγκεντρωθέντες άρχισαν ν χειροκροτούν, να ανάβουν καπνογόνα και να αποθεώνουν τους εποχούμενους αγρότες και το συμβολικό τρόπο που διαμαρτυρήθηκαν.
Εψαλλαν το Εθνικό Υμνο, τραγούδησαν το «Πότε θα κάνει ξαστεριά», άπλωσαν την ελληνική σημαία στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, πέριξ του οποίου, άναψαν φωτιές με κλαδιά από ελιές.
Το κλίμα ήταν αγωνιστικό και πανηγυρικό.
Λίγο μετά τις 20.00 τα τρακτέρ αποχώρησαν, ωστόσο, παρά την βροχή, ένα μέρος των αγροτών παραμένει έξω από τη Βουλή, ενώ στην πλατεία Συντάγματος έχουν στηθεί σκηνές. Εκεί θα διανυκτερεύσουν κάποιοι ενώ κάποιοι «προνοητικοί» διένειμαν και φασολάδα στους συναδέλφους τους. Πρόθεση των αγροτών είναι να παραμείνουν επί διήμερο τουλάχιστον στην πρωτεύουσα.
Αύριο Σάββατο αναμένεται να πραγματοποιηθεί αντίστοιχη κινητοποίηση των αγροτών, ενώ το ΠΑΜΕ διοργανώνει συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στην Ομόνοια. 
Σύμφωνα με πληροφορίες η προσέλευση αγροτών στην πρωτεύουσα από μπλόκα της Βορείου Ελλάδας αλλά και της Κρήτης, αναμένεται να συνεχισθεί και αύριο, Σάββατο.
Σύμφωνα με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων οι αγρότες πρόκειται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.
Όπως μάλιστα ανέφερε στο χαιρετισμό του ο κ. Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Συντονιστικής, προϋπόθεση για να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου είναι η απόσυρση των εξεταζόμενων μέτρων για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Εκ μέρους του μπλόκου του Προμαχώνα ο κ. Γιάννης Τουρτούρας ανέφερε ότι οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στα μπλόκα, ενώ ο κ. Γιάννος Βάγγος από το μπλόκο του Κάστρου απηύθυνε κάλεσμα ενότητας γιατί, όπως είπε, «έρχονται δύσκολες ημέρες».
Μετά το πέρας των χαιρετισμών ακολούθησε συναυλία, όπου συμμετείχε ο μουσικοσυνθέτης Θωμάς Μπακαλάκος και οι αγρότες έστησαν... τρικούβερτο γλέντι στην πλατεία με χορούς και τραγούδια. 

Λίγο μετά τις 21:00 υπήρξε μια μικρή ένταση. Ομάδα διαδηλωτών απομονώθηκε από την περιφρούρηση του ΠΑΜΕ, όταν φώναξε «δεν είμαστε αγρότες, είμαστε Έλληνες».
Οι εύζωνες του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη, οι οποίοι είχαν απομακρυνθεί λόγω του συλαλλητηρίου, περίπου στις 21:00 επέστρεψαν στη θέση τους.









iefimerida


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news