facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

«Μονομαχία» αρχηγών το Σάββατο στη Βουλή για το παράλληλο πρόγραμμα

Στους ρυθμούς της κυβέρνησης «χορεύει» η Βουλή και μάλιστα κατόπιν εορτής και αυτό γιατί οι βουλευτές και τα κόμματα της αντιπολίτευσης μαθαίνουν τις ανατροπές του κοινοβουλευτικού προγραμματισμού από την κυβερνητική εκπρόσωπο Ολγα Γεροβασίλη και όχι από το αρμόδιο όργανο της Διάσκεψης των Προέδρων.

Υπενθυμίζεται ότι κατά το πρωινό briefing η κα Γεροβασίλη ενημέρωσε ότι το νομοσχέδιο με διατάξεις του παράλληλου προγράμματος δεν θα συζητηθεί Τετάρτη και Πέμπτη όπως επισήμως είχε αποφασίσει η Βουλή, αλλά την Παρασκευή και Σάββατο επειδή δεν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να τοποθετηθεί και να ενημερώσει το Σώμα για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

Στην συνέχεια, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης συγκάλεσε Διάσκεψη των Προέδρων προκειμένου να επικυρώσει τυπικά την βούληση της κυβέρνησης. Υπό αυτά τα δεδομένα το ερχόμενο Σάββατο αναμένεται νέος γύρος πολιτικής αντιπαράθεσης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Πάντως, από την πλευρά της αντιπολίτευσης το ΚΚΕ αντέδρασε έντονα με τον κ. Θανάση Παφίλη να επισημαίνει πως «δεν μπορεί η κυβέρνηση να ακυρώνει το πρόγραμμα της Βουλής για επικοινωνιακούς λόγους».

Ωστόσο, ζήτημα για το ότι η Βουλή λειτουργεί ως το μακρύ χέρι της κυβέρνησης έθεσε και η ΝΔ. Ο κ. Νίκος Δένδιας κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση πως χρησιμοποιεί την Βουλή για «κυβερνητική προπαγάνδα» με αφορμή δελτίο τύπου που εκδόθηκε και «διαφημίζει» διατάξεις του λεγόμενου «παράλληλου» προγράμματος.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news