facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

«Βουλιάζει» από πρόσφυγες η χώρα

Με καζάνι που βράζει μοιάζει η κατάσταση στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ, εκεί όπου χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί, καθώς η ροή προς τα Σκόπια πραγματοποιείται με το σταγονόμετρο. Χθες, κατά το ολιγόωρο άνοιγμα των συνόρων, στη Γευγελή πέρασαν μόλις 300 άτομα. 

Την ίδια στιγμή, σε ένα απέραντο hot spot μετατρέπεται η χώρα μας, καθώς ξεπερνούν τους 25.000 οι πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί. 

Σλοβενία, Αυστρία Σκόπια, Κροατία και Σερβία έχουν σχεδόν σφραγίσει τα σύνορα τους μειώνοντας δραματικά τον αριθμό εκείνων που μπορούν να περάσουν ημερησίως. Συγχρόνως, σχέδιο επιβράδυνσης της μεταφοράς προσφύγων από τα νησιά προς τον Πειραιά επιβεβαίωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Θ.Δρίτσας. 

Σε αυτό προβλέπεται φιλοξενία των προσφύγων στα πλοία, που θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια των νησιών έως την Κυριακή. Στόχος, όπως είπε ο υπουργός Ναυτιλίας, είναι να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος ώστε να διαμορφωθούν νέοι χώροι προσωρινής παραμονής μεταναστών στην Αττική και σε άλλα σημειά της χώρας. 



Περίπου 6.000 άνθρωποι βρίσκονται στην Ειδομένη, ενώ πολλοί από αυτούς είναι αρκετές ημέρες στον καταυλισμό. Κάθε ώρα που περνά, ο αριθμός αυτός αυξάνεται. Όλοι τους βρίσκονται σε απόγνωση και ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα. 



Μάλιστα, χθες απείλησαν να ρίξουν τον φράχτη προκειμένου να φτάσουν στην κεντρική Ευρώπη. Πολλοί έκαναν πορεία διαμαρτυρίας μέσα στον καταυλισμό. Στον καταυλισμό επικρατεί χάος, καθώς οι πρόσφυγες κοιμούνται σε αυτοσχέδιες σκηνές, ενώ οι υποδομές είναι ελάχιστες και περιορισμένες οι προμήθειες σε τρόφιμα και νερό.

Παράλληλα, συνεχίζονται τα καραβάνια των προσφύγων που ακόμα και περπατώντας επιχειρούν να φτάσουν στην Ειδομένη. Χθες το μεσημέρι, κοντά στα Τέμπη, όπου έχουν εγκλωβιστεί τέσσερα λεωφορεία με πρόσφυγες εξαιτίας της ασφυξίας στην Ειδομένη, κάτοικοι της περιοχής μοίρασαν προμήθειες.





Στην Αττική, εκατοντάδες πρόσφυγες έχουν βρει καταφύγιο στο λιμάνι μετατρέποντας το σε ένα αυτοσχέδιο hot spot. Οικογένειες με μικρά παιδιά που θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα, παραμένουν εγκλωβισμένες μετά το κλείσιμο των συνόρων. Ίδια είναι η εικόνα και στην πλατεία Βικτωρίας, η οποία έχει μετατραπεί σε καταυλισμό για χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Στο Ελληνικό, το κέντρο φιλοξενίας είναι ασφυκτικά γεμάτο.


real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news