facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

“Μεγάλος αδελφός” θα καταγράφει τις υπερβάσεις στις ιατρικές επισκέψεις στον ΕΟΠΥΥ

Σφίγγουν περισσότερο τα πράγματα με τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον ΕΟΠΥΥ.
Υπουργείο Υγείας και διοίκηση του Οργανισμού προβαίνουν σε στενή παρακολούθηση κάθε συμβεβλημένου γιατρού, με στόχο την αποφυγή των πλασματικών χρεώσεων.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας “Έθνος”, οι υπηρεσίες του Οργανισμού θα προβαίνουν σε έλεγχο, στην περίπτωση, δηλαδή, που ο ίδιος ο ασθενής πραγματοποιήσει πάνω από δύο επισκέψεις στον ίδιο γιατρό τον ίδιο μήνα.
Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υγείας, ο ασθενής δεν θα αντιλαμβάνεται τίποτε και δεν θα έχει κανέναν περιορισμό στον αριθμό των επισκέψεων που μπορεί να πραγματοποιεί με συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς.
Εκείνο που θα συμβαίνει, θα είναι να ακολουθεί έλεγχος στον γιατρό, ο οποίος θα καλείται να δίνει εξηγήσεις για το εάν ήταν δικαιολογημένος ο αριθμός των επισκέψεων.
Το συγκεκριμένο μέτρο αναμένεται να περιληφθεί σε ένα «πακέτο» άλλων παρεμβάσεων, οι οποίες αποσκοπούν στον έλεγχο της δαπάνης.
Ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, έχει διαμηνύσει στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη πως οι πόροι είναι συγκεκριμένοι και θα πρέπει - με αυτούς - να παρέχονται οι καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους ασφαλισμένους.

Επισκέψεις

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού, το 2014 πραγματοποιήθηκαν 11,7 εκατομμύρια επισκέψεις σε συμβεβλημένους γιατρούς από τους ασφαλισμένους και πληρώθηκαν 117,1 εκατομμύρια ευρώ.
Στα ίδια περίπου επίπεδα κυμάνθηκαν και το 2015, καθώς στο πρώτο εξάμηνο καταγράφηκαν 5,6 εκατομμύρια επισκέψεις, αξίας 56,4 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ θα είναι «σφιχτός» έως και το 2018, με τις δαπάνες να παραμένουν στο ίδιο επίπεδο με τις αντίστοιχες του 2015.

Όριο

Αυτό σημαίνει ότι το ετήσιο όριο δαπάνης για καρδιολόγους, γαστρεντερολόγους, νευρολόγους, γυναικολόγους και φυσίατρους θα παραμείνει στα 18 εκατομμύρια ευρώ (1,5 εκατομμύριο ευρώ τον μήνα).
Για τους γιατρούς των λοιπών ειδικοτήτων ο ΕΟΠΥΥ δεν θα πληρώνει ετησίως περισσότερα από 8,1 εκατομμύρια ευρώ ή 675.000 ευρώ τον μήνα. Στο πλαίσιο του «κλειστού» αυτού προϋπολογισμού θα κινηθούν οι επόμενες ενέργειες της διοίκησης του Οργανισμού.
Χωρίς επιπλέον πόρους αναμένονται ανακουφιστικά μέτρα, όπως ο περιορισμός του φαινομένου να «κλείνει» από τις πρώτες μέρες του μήνα το «πλαφόν» των 300 εξετάσεων χωρίς χρέωση, που μπορεί να πραγματοποιήσει κάθε συμβεβλημένος γιατρός σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
iatronet

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news