facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Μαζική συμμετοχή και… μολότοφ στο συλλαλητήριο για το ασφαλιστικό

Χιλιάδες κόσμου έδωσαν το παρών στα συλλαλητήρια που έγιναν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας αντιδρώντας στο σχέδιο της κυβέρνησης για το νέο ασφαλιστικό. Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Στην διαδήλωση στην Αθήνα καλούσαν ηΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΕ αλλά και το ΠΑΜΕ. Το παρών στις απεργιακές κινητοποιήσεις έδωσαν επίσης αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, μαγαζάτορες… μέχρι και οι ιδιοκτήτες των γραφείων τελετών!
Μαζική, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο, ήταν και η συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, που έκανε λόγο για τη μεγαλύτερη πορεία των τελευταίων ετών. «Η σημερινή παρουσία τόσων εμπόρων και επαγγελματιών στο συλλαλητήριο των μικρομεσαίων της Αθήνας, αλλά και σε αντίστοιχα σε όλη την Ελλάδα δείχνουν ότι ο κλάδος μας έχει φτάσει στο 'μη περαιτέρω'. Ευελπιστούμε ότι οι ιθύνοντες θα αφουγκραστούν τη φωνή των μικρομεσαίων της αγοράς και θα πράξουν τα δέοντα. Όχι άλλη φορολογική ομηρεία! Όχι άλλο ασφαλιστικό αδιέξοδο!», ήταν το σχόλιο της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ μετά την πορεία.
Μικρής έκτασης επεισόδια στο τέλος της πορείας
Ένταση επικράτησε το μεσημέρι στο συλλαλητήριο της Αθήνας κατά του νέου ασφαλιστικού, όταν μερίδα αγροτών που συμμετείχε σε αυτό φώναξε συνθήματα υπέρ της Χρυσής Αυγής. Διαδηλωτές που συμμετείχαν στα μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς αντέδρασαν στα συνθήματα με αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να έρθουν ακόμα και στα χέρια.
Λίγο μετά τις 14:00 μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος. Η ένταση ξεκίνησε όταν ομάδα κουκουλοφόρων έκοψαν την πορεία των συνδικάτων στη μέση και άρχισαν να σπάνε βιτρίνες στην Πεσμαζόγλου και τη Σταδίου. Οι ομάδες που είχαν παρεισφρήσει στην πορεία άρχισαν στη συνέχεια να πετάνε πέτρες, μάρμαρα και μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, με τους άνδρες των ΜΑΤ να απαντάνε με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά. Η ένταση συνεχίστηκε στην πλατεία Συντάγματος, ενώ η πορεία δεν είχε ακόμα ολοκληρωθεί κι ο κόσμος αρχίσε να διαλύεται. Λίγο μετά τις 14:25 ηρέμησαν τα πνεύματα στο Σύνταγμα με τις ομάδες των ταραξιών να συνεχίζουν τον κλεφτοπόλεμο με την στυνομία στα γύρω στενά.
Μολότοφ έπεσαν στη συνέχεια στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια.
Λίγο μετά τις 15:00 η ένταση εκτονώθηκε.
Ένα πανό στην Ακρόπολη
Πανό στον βράχο της Ακρόπολης κρέμασαν, για λίγα λεπτά, οι παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών. Το πανό έγραφε «χωρίς αγροτική παραγωγή δεν υπάρχει μέλλον στην Ελλάδα». Μετά από παρέμβαση της αστυνομίας οι διαδηλωτές μάζεψαν το πανό και αποχώρησαν από το σημείο.
Χτύπησαν δημοσιογράφο του «Αθήνα 9,84»
Νωρίτερα ομάδα 15 περίπου ατόμων χτύπησαν στο κεφάλι τον τον δημοσιογράφο του «Αθήνα 9,84» Δημήτρη Πέρρο, ο οποίος κάλυπτε την πορεία κατά του ασφαλιστικού, με αποτέλεσμα εκείνος να μεταφερθεί αιμόφυρτος στο νοσοκομείο.
Μαζική και επεισοδιακή η πορεία και στη Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη, η πορεία που έκαναν ιδιοκτήτες-οδηγοί ταξί, επαγγελματίες και βιοτέχνες ξεκίνησε από τη συμβολή των Τσιμισκή και Αριστοτέλους και έφτασε στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου οι διαδηλωτές ανάρτησαν μια ελληνική σημαία στα κάγκελα. Στο υπουργείο κατέληξαν και οι πορείες του Εργατικού Κέντρου και της ΕΔΟΘ, του ΠΑΜΕ και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ενώ προς το κέντρο της πόλης κινήθηκαν και αγρότες με τα τρακτέρ τους.
Νωρίς το πρωί έξω από το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης βρέθηκε ένα αγροτικό αυτοκίνητο, το οποίοπροσπάθησε να σπάσει την πόρτα, με τον κόσμο να ενθαρρύνει την προσπάθεια.
Κατά τη διάρκεια της πορείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εργαζόμενοι στα μεταλλεία Χαλκιδική,φώναζαν συνθήματα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, έξω από τα γραφεία του κόμματος.
Ένταση σημειώθηκε κι αργότερα, μεταξύ μεταλλωρύχων της Ελληνικός Χρυσός και διαδηλωτών του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές. Μέλη των Επιτροπών ενάντια στην εξόρυξη ζήτησαν να φύγουν από τη διαδήλωση οι μεταλλωρύχοι. Εκείνοι δεν το έκαναν με αποτέλεσμα να ξεσπάσει αναστάτωση και οι δύο πλευρές να έρθουν στα χέρια.
Τελικά, λίγο μετά η ένταση εκτονώθηκε και η πορεία συνεχίστηκε κανονικά.
Το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ
Oι εργαζόμενοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι ,οι επιστήμονες, οι αγρότες , οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες που  συγκεντρωθήκαμε σήμερα Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώσαμε για ακόμη μία φορά  τη φωνή διαμαρτυρίας μας ,ενάντια στον οδοστρωτήρα του ασφαλιστικού που προωθεί η κυβέρνηση, στις δραματικές περικοπές στα εισοδήματα ,στη φοροεπιδρομή, στις ιδιωτικοποιήσεις και γενικότερα ενάντια στα αδιέξοδα και καταστροφικά μέτρα του τρίτου και επαχθέστερου μνημονίου και αφού ακούσαμε τους ομιλητές εγκρίναμε το παρακάτω ψήφισμα:
Οι εργαζόμενοι, από όποιον κλάδο και αν προέρχονται, είτε είναι μισθωτοί ,είτε αυτοαπασχολούμενοι, είτε είναι εργάτες, είτε επιστήμονες, είτε αγρότες, δεν αντέχουν άλλο να σηκώνουν στις πλάτες τους τα βάρη της δογματικής εμμονής της κυβέρνησης σε μέτρα και πολιτικές που το μόνο που πετυχαίνουν είναι να  κάνουν δυσβάστακτο το παρόν και αβέβαιο το μέλλον.
Απεργούμε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε:
«ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ  ΤΟΥ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ»
Καμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας, που θα  καταστρέφει τους εργαζόμενους και  θα υποθηκεύει    το μέλλον των νέων γενεών. Τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό όχι μόνο θα αυξήσουν  την ανεργία, τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία για τους μισθωτούς,  θα οδηγήσουν  σε μαζική βίαιη έξοδο από το επάγγελμα  μεγάλου αριθμού του ενεργού πληθυσμού των ελευθέρων επαγγελματιών – επιστημόνων, θα καταστρέψουν τους αγρότες, θα καταστήσουν  παντελώς επισφαλή την, ήδη, κλονισμένη εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και θα συμβάλλουν ευθέως στην ενίσχυση των «γκρίζων» ζωνών της οικονομίας.
Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων και την εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει τα συνήθη υποζύγια τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων. Καμία εξαίρεση από την εργατική προστασία λόγω ηλικίας.
Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου. Αποκατάσταση της διαδικασίας, του περιεχομένου και της καθολικότητας ισχύος του συνόλου των όρων (μισθολογικών και λοιπών) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άμεση επαναφορά σε σταθερές βάσεις των πυλώνων του συλλογικού εργατικού δικαίου για την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και τη μετενέργεια του συνόλου των όρων τους.
Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας.Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!
Απόσυρση της σκανδαλώδους και αντικοινωνικής ρύθμισης που εξουδετερώνει το προνόμιο των εργατικών απαιτήσεων στην πτωχευτική διαδικασία.
Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.
Να μπει οριστικό τέλος στις  πολιτικές φορομπηχτικής επιδρομής κατά του παραγωγικού ιστού της χώρας, συγκαλυμμένης προστασίας των φοροκλεπτών και των μεγαλοφειλετών, εκχώρησης του δημόσιου πλούτου σε πανίσχυρους εγχώριους και διεθνείς ομίλους, πολιτικές δραματικής υποβάθμισης της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών, πολιτικές βίαιης και αντιδημοκρατικής προσβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.
Επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και κατοικίας που σήμερα είναι αναγκαία κάθε άλλο παρά ποτέ και έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους αδύναμους συνανθρώπους μας.
Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισηςκαι την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας. Όχι στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάση της φορολογικής επιδρομής.
Τέλος στον αυταρχισμό και τη φτωχοποίηση.
Ο αγώνας είναι μονόδρομος και οι διεκδικήσεις μας  αδιαπραγμάτευτες.
Η πορεία της Αθήνας μέσα από τον φωτογραφικό φακό
















tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news