facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Στάση εργασίας στα τηλεοπτικά μέσα έως τη 1 τα ξημερώματα

Σε επτάωρη στάση εργασίας, την οποία κήρυξαν η ΕΣΗΕΑ και η ΕΠΗΕΑ, προχωρούν σήμερα από τις 18.00 έως τη 01.00 της Παρασκευής, όλοι οι δημοσιογράφοι και διοικητικοί υπάλληλοι που εργάζονται σε όλα τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, καθώς και στα sites των τηλεοπτικών σταθμών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς την τροπολογία του Ν. 4339/15, που κατέθεσε η κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων στα μέσα ενημέρωσης, τα αιτήματα των εργαζομένων είναι τα εξής:

• Θεσμοθέτηση, ύστερα μάλιστα από 25 χρόνια αυθαιρεσίας και διαπλοκής που μονίμως καταγγέλλουν οι δημοσιογράφοι, των κανόνων που διασφαλίζουν την απόλυτη διαφάνεια στην ιδιοκτησία των ΜΜΕ.

• Πλήρης διασφάλιση των θέσεων εργασίας, όσων ακόμη εργάζονται, και κατοχύρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τον Κώδικα Δεοντολογίας.

• Άμεση υπογραφή ΣΣΕ στην ΕΡΤ, στα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά και για όλους τους εργαζομένους στον κλάδο.

• Διασφάλιση των πόρων των δημοσιογραφικών ταμείων και την απόσυρση του εκτρώματος Κατρούγκαλου που επιχειρεί, με την διάλυση του ασφαλιστικού ιστού, ακόμη και την κατάργηση της δημοσιογραφικής ιδιότητας.

• Να σταματήσει οποιαδήποτε απόπειρα συγκέντρωσης των ΜΜΕ, είτε αυτή συνδέεται με την επιχειρηματικότητα είτε επιδιώκεται από πολιτικές

efsyn

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news