facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Άκαρπη η συνάντηση Κατρούγκαλου με αυτοαπασχολούμενους για τις νέες εισφορές

Δίχως αποτέλεσμα κατέληξε σήμερα η συνάντηση που είχαν ο υπουργός Εργασίας με εκπροσώπους των Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (δικηγόρων, μηχανικών, γιατρών), για το φλέγον ζήτημα της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών τους.

Ουσιαστικά, το μόνο που αποφασίστηκε είναι η σύσταση μιας ακόμα επιτροπής στην οποία θα συμμετέχουν εμπειρογνώμονες από όλες τις πλευρές και από το υπουργείο Οικονομικών, που θα αναλάβει να καταλήξει σε ένα τελικό σχέδιο προτάσεων.

Μάλιστα, η εν λόγω επιτροπή πρέπει να καταλήξει σε αποτελέσματα άμεσα από θα ξεκινήσει τις εργασίες της, υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Νίκου Φράγκου την ερχόμενη Δευτέρα και εντός της επόμενης εβδομάδα θα πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της... Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο εξετάζονται βελτιώσεις στο άθροισμα φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης.

Επίσης, διαφαίνεται πεδίο συμφωνίας ειδικά στο σκέλος των νέων επιστημόνων, απομένοντας να αποσαφηνιστεί εάν θα πρόκειται για όσους βρίσκονται στην πρώτη τριετία ή στην πρώτη πενταετία του εργασιακού τους βίου.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των δικηγόρων δεν έκρυβαν μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, τον προβληματισμό τους, καθώς θεωρούν υπερβολικό η επιβάρυνση για τις ασφαλιστικές εισφορές που θα κληθούν να καταβάλλουν στο εξής να κυμαίνεται από 26,95% έως 38%, ανάλογα την ασφαλιστική κατηγορία.

Πρόσθεταν δεν ότι μαζί με τη φορολογική υποχρέωση, θα φτάσει στο 80% του ετήσιου εισοδήματός τους, η δαπάνη που θα κληθούν να καταβάλλουν στο κράτος, ποσοστό που κάνει αδύνατη τη συνέχιση άσκησης του επαγγέλματός τους.

Στις προτάσεις που κατατέθηκαν υπάρχει η προοπτική μείωσης του ορίου για τα μεσαία εισοδήματα, που σήμερα είναι στα 3.400 ευρώ το μήνα, κατά το ήμισυ, δηλαδή στα 1.700 ευρώ, με ανάλογη μείωση και της εισφοράς που θα καταβάλλεται.

Θεωρούν όμως υπερβολική την αύξηση από τα 4.100 ευρώ περίπου που είναι σήμερα στα 5.860 ευρώ για τα υψηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια. Μάλιστα, οι φορείς των νέων επιστημόνων ετοιμάζονται για αυριανή δυναμική κινητοποίηση με συλλαλητήριο και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και προς τη Βουλή.

dikaiologitika

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news