facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Στο υπ. Εργασίας ενάντια στο «λουκέτο» οι εργαζόμενοι της Softex [ΒΙΝΤΕΟ]

Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στη χαρτοβιομηχανία Softex, για το «λουκέτο» στο εργοστάσιο και της απόλυσή τους.

Η μητρική εταιρεία Bolton Group, με έδρα την Ιταλία, ανακοίνωσε το κλείσιμο του εργοστασίου αιφνιδιαστικά την περασμένη εβδομάδα.

Η εταιρεία επικαλείται το τεράστιο οικονομικό βάρος που προέκυψε από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο στον Βοτανικό τον Ιούλιο.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας και εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία.

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εργασίας ανέφερε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ανασταλεί το λουκέτο και να μη χαθούν οι περίπου 200 θέσεις εργασίας.

«Το Υπουργείο Εργασίας καταγγέλλει την πολυεθνική εταιρεία και δηλώνει ότι σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση της Softex θα εξαντλήσει κάθε νόμιμη δυνατότητα προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να συνεχίσει η λειτουργία του εργοστασίου και η διατήρηση των θέσεων εργασίας. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η Ελλάδα δεν είναι πια η χώρα της αυθαιρεσίας σε βάρος της οικονομίας και της εργασίας» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.


tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news