facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Εθνική Τράπεζα: Mείωση πωλήσεων, πτώση στις εξαγωγές λόγω capital controls

Σε μείωση των πωλήσεων κατά 15% το τρίτο τρίμηνο του 2015 στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, οδήγησε η επιβολή των capital controls επισημαίνει σε ανάλυσή της η Εθνική Τράπεζα.

Η ΕτΕ τονίζει ότι η επιβολή των κεφαλαίων ελέγχων έπληξε περισσότερο τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, παρά τις μεγάλες.

Πιέσεις δέχτηκαν όμως και οι εξαγωγές, με αποτέλεσμα να περιοριστούν κατά 9% στο τρίτο τρίμηνο του 2015 ενώ οι εξαγωγές των πολύ μικρών επιχειρήσεων μειώθηκαν κατά 28% το ίδιο διάστημα.

Παράλληλα, όπως καταγράφεται στην ανάλυση, μια στις τέσσερις επιχειρήσεις υποχρεώθηκε να ακυρώσει τα επενδυτικά της σχέδια, το 22% περιόρισε την απασχόληση, ενώ το 7% οδήγησε σε προσωρινή διακοπή της λειτουργίας της.

«Αν δεν μπει μπροστά η οικονομία κάνουμε μια τρύπα στο νερό, αυτό είναι το πρόβλημα με αυτή την κυβέρνηση» προειδοποίησε στο μεταξύ στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης. «Η οικονομία ξεχαρβαλώθηκε στον ένα χρόνο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ... Δεν ζητούσε αυτά τα μέτρα η τρόικα, θα έχουμε στην καλύτερη περίπτωση μηδενική ανάπτυξη φέτος, κι αυτό είναι ζημιά για τα ταμεία. Έχουμε μια αναξιόπιστη κυβέρνηση που παίρνει στο λαιμό της το σύνολο της κοινωνίας» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Η έκθεση αναλυτικά ΕΔΩ
skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news