facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Left και Αθηναϊκό Πρακτορείο προαναγγέλλουν μείωση συντάξεων αλλά... φταίει το protothema

Πιστός στην γραμμή της επίθεσης απέναντι σε όποιον δεν συμφωνεί με τις απόψεις του, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος εξαπέλυσε νέα επίθεση με ύβρεις και συκοφαντίες στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και το protothema.gr, αμφισβητώντας τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία οι δανειστές ζητούν μείωση των συντάξεων. 

«Η εφημερίδα σας και κυρίως η ηλεκτρονική έκδοση είναι η ναυαρχίδα της παραπληροφόρησης» είπε ο κ. Κατρούγκαλος για το protothema.gr μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν άρον-άρον τέσσερις υπουργοί επιχειρώντας να κατευνάσουν τις αντιδράσεις της κοινωνίας για τις «μεταρρυθμίσεις» που φέρνει το σχέδιο Κατρούγκαλου. 

«Ό,τι γράφετε είναι ψεύδη. Τίποτα δεν ισχύει απ' ότι γράφετε σήμερα» είπε ο υπουργός Εργασίας απευθυνόμενος στους συντάκτες του protothema.gr που κάλυπταν δημοσιογραφικά τη συνέντευξη των κυρίων Κατρούγκαλου, Αλεξιάδη, Αποστόλου και της κυρίας Όλγας Γεροβασίλη.

Με τις γνωστές ύβρεις εναντίον του ΘΕΜΑτος ο Γιώργος Κατρούγκαλος επιχειρεί να αλλοιώσει την πραγματικότητα. Η αλήθεια όμως είναι πως η υποτιθέμενη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού προωθείται λόγω της παραδοχής ότι το σύστημα καταβολής συντάξεων καταρρέει. Όσο κι αν ο κ. Κατρούγκαλος επιχειρεί να παραπλανήσει τους πολίτες, η επονομαζόμενη μεταρρύθμιση είναι απλώς περικοπές συντάξεων και αυξήσεις εισφορών. Για το λόγο αυτό όσοι πλήττονται διαδηλώνουν στους δρόμους την αντίθεσή τους με το σχέδιο Κατρούγκαλου. 

Ο υπουργός Εργασίας εξέφρασε την οργή του για το protothema.gr επειδή σε σημερινό του ρεπορτάζ γράφει ότι στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη των τεχνικών κλιμακίων των δανειστών με το υπουργείο Εργασίας οι Θεσμοί ζήτησαν επιπλέον κούρεμα των νέων συντάξεων ως και 17%.  

Διαβάστε τι έγραφε για το ίδιο το θέμα το κρατικό «Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων» σε τηλεγράφημα που έστειλε στις 20:55 το βράδυ της Πέμπτης 21 Ιανουαρίου.

«Δραστικές μειώσεις στις κύριες συντάξεις ζητούν οι θεσμοί, ανέφεραν πηγές του υπουργείου Εργασίας, μετά την τηλεδιάσκεψη που είχαν στελέχη του υπουργείου Εργασίας με τεχνικά κλιμάκια των θεσμών για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Εκτός από τις μειώσεις, οι εκπρόσωποι των θεσμών, εξέφρασαν ανοικτά και τις διαφωνίες τους σχετικά με τα ποσοστά αναπλήρωσης που περιλαμβάνονται στην πρόταση της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, καθώς τα θεωρούν ιδιαίτερα υψηλά. Παράλληλα, ζήτησαν από τα στελέχη του υπουργείου διευκρινίσεις για διάφορα σημεία του νομοσχεδίου καθώς και στοιχεία για την εθνική σύνταξη».

Για την ενημέρωσή σας παρατίθεται αυτούσιο το τηλεγράφημα του ΑΠΕ:




«Δραστικές μειώσεις στις κύριες συντάξεις ζητούν οι θεσμοί» έγραφε στο σχετικό ρεπορτάζ και η ημιεπίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ left.gr. 

Το κείμενο στο left.gr ανέφερε: «Δραστικές μειώσεις στις κύριες συντάξεις ζητούν οι θεσμοί, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας που επικαλείται το ΑΠΕ, μετά την τηλεδιάσκεψη που είχαν στελέχη του υπουργείου Εργασίας με τεχνικά κλιμάκια των θεσμών για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Eκτός από τις μειώσεις, οι εκπρόσωποι των θεσμών, εξέφρασαν ανοικτά και τις διαφωνίες τους σχετικά με τα ποσοστά αναπλήρωσης που περιλαμβάνονται στην πρόταση της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, καθώς τα θεωρούν ιδιαίτερα υψηλά. Παράλληλα, ζήτησαν από τα στελέχη του υπουργείου διευκρινίσεις για διάφορα σημεία του νομοσχεδίου καθώς και στοιχεία για την εθνική σύνταξη».




Παρ' όλα αυτά, το πρόβλημα του Γιώργου Κατρούγκαλου είναι όσα γράφει το www.protothema.gr. 

Στο σημερινό ρεπορτάζ της Μαίρης Λαμπαδίτη στο protothema.gr αναφέρεται για την χθεσινή τηλεδιάσκεψη: «Τα κλιμάκια διατύπωσαν ενστάσεις για τα ποσοστά αναπλήρωσης τα οποία χαρακτήρισαν υψηλά. Σύμφωνα με τα μοντέλα που παρουσίασε το υπουργείο, οι νέες συντάξεις αντιστοιχούν στο 65%-67% του συντάξιμου μισθού ενώ οι δανειστές δεν αποδέχονται να υπερβαίνουν το 50% 55% (εθνική +αναλογική σύνταξη). Προτείνουν, δηλαδή, επιπλέον κούρεμα 10%-17% στις νέες συντάξεις».

Αυτό είναι το ρεπορτάζ στο protothema.gr που εξαγρίωσε τον κ. Κατρούγκαλο. 

Για ποιο λόγο ο υπουργός Εργασίας αμφισβητεί μόνο ό,τι μεταδίδει το protothema.gr και δεν αναφέρει το παραμικρό για το γεγονός πως η ίδια είδηση αναπαράγεται από το σύνολο των Μέσων Ενημέρωσης, ακόμη και από το κρατικό ΑΠΕ ή το ελεγχόμενο και προσκείμενο στον ΣΥΡΙΖΑ left.gr; 

Η απάντηση ίσως βρίσκεται σε όσα είπε ο ίδιος ο κ. Κατρούγκαλος μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το τέλος της σημερινής συνέντευξης Τύπου: «Έχουμε μέτωπο με το Πρώτο Θέμα». Το γιατί ο Κατρούγκαλος θεωρεί πως έχει μέτωπο με το Πρώτο Θέμα και το www.protothema.gr καλό είναι να το εξηγήσει ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας που διακινεί αυτό τον ισχυρισμό. 

Όσο κι αν η κυβέρνηση θέλει να βαφτίσει τις μειώσεις των συντάξεων όλων των Ελλήνων «μεταρρύθμιση», το σχέδιο Κατρούγκαλου δεν είναι τίποτα άλλο από αυξήσεις εισφορών και περικοπή συντάξεων των σημερινών και των μελλοντικών γενεών. Και ο υπουργός Εργασίας προτού επιτεθεί σε όσους δεν αρκούνται στις διαβεβαιώσεις του αλλά επιμένουν στην ενημέρωση των πολιτών μέσω του ρεπορτάζ ας ξαναδιαβάσει το προχθεσινό άρθρο του στην «Αυγή» όπου παραδεχόταν πως κάποιες από τις αλλαγές που φέρνει το σχέδιό του οδηγούν σε «ανεπιεική αποτελέσματα» και «οιονεί δημευτικό αποτέλεσμα».


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news