facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Παρασκευόπουλος: Ο κίνδυνος του Grexit ήταν πραγματικός

Στην παραδοχή ότι ο κίνδυνος του Grexit ήταν πραγματικός προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος στη δήλωσή του με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

«Κατά τη δική μου εκτίμηση ο κίνδυνος αυτός ήταν πραγματικός και πολύ βαρύς γιατί η χώρα δεν ήταν προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει την έξοδο της από την Ευρωζώνη και από οικονομική και από κοινωνική άποψη» αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ολόκληρη η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης έχει ως εξής:
«Ο ένας χρόνος που πέρασε ήταν πάρα πολύ δύσκολος. Ο λόγος ήταν ότι η χώρα έπρεπε όχι μόνο να ξεπεράσει δυσκολίες στο εσωτερικό της, αλλά κυρίως επειδή έπρεπε να ξεπεράσει τον κίνδυνο του Grexit. Κατά τη δική μου εκτίμηση ο κίνδυνος αυτός ήταν πραγματικός και πολύ βαρύς γιατί η χώρα δεν ήταν προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει την έξοδο της από την Ευρωζώνη και από οικονομική και από κοινωνική άποψη. Αυτή τη στιγμή, όπως έχει φανεί, έχουμε περάσει τον κάβο, αλλά, ωστόσο, η δυσκολία υπάρχει. Είναι μπροστά μας το Ασφαλιστικό, το οποίο είναι πολύ δύσκολη καμπή, και η οποία φαίνεται ότι είναι και κρίσιμη για την αξιολόγηση μας. Είμαι αισιόδοξος ότι θα ξεπεράσουμε και αυτόν τον σκόπελο, αν και είναι πολύ δύσκολος και πολύ επικίνδυνος, και στη συνέχεια θα έρθει σιγά- σιγά η ανάπτυξη, οπότε νομίζω η βελτίωση του ψυχολογικού κλίματος που θα υπάρξει θα μπορέσει να βοηθήσει σε όλους τους τομείς».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news