facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Frontex: Λιγότεροι πλέον οι Σύροι μεταξύ των μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα

Η αναλογία των Σύρων μεταξύ των μεταναστών που φθάνουν στα ελληνικά νησιά έχει μειωθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες, αντίθετα με αυτή των Ιρακινών, ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαϊκή υπηρεσία εξωτερικών συνόρων Frontex.

Κατά μέσο όρο, οι Σύροι που καταγράφηκαν σε όλη τη διάρκεια του 2015 ήταν το 56% του συνόλου των μεταναστών. Η αναλογία αυτή μειώθηκε στο 51% τον Οκτώβριο, στο 43% τον Νοέμβριο και στο 39% τον Δεκέμβριο, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της η Frontex.

O επικεφαλής της Frontex Φαμπρίτσε Λεγκέρι συνέδεσε τη μείωση αυτή με τη μείωση των ψευδών δηλώσεων μεταναστών οι οποίοι εμφανίζονταν ως Σύροι.

"Με την αυξημένη παρουσία της Frontex και τους επιπλέον Έλληνες δημόσιους λειτουργούς έχουμε μια βελτιωμένη εξακρίβωση των στοιχείων των μεταναστών, κάτι που σημαίνει ότι ο αριθμός των προσώπων που μπορούν να δηλώσουν ψευδή εθνικότητα έχει μειωθεί", αναφέρει ο Λεγκέρι, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

"Είναι σημαντικό να επισημάνουμε πως η Frontex δεν μπορεί παρά να βοηθάει στην εκτίμηση της εθνικότητας των μεταναστών και της πιθανότητας ορισμένοι εξ αυτών να έχουν ανάγκη προστασίας. Όμως η Frontex δεν είναι αρμόδια για τις διαδικασίες ασύλου και οι αριθμοί μας δεν δείχνουν ποιος καταλήγει να ζητήσει άσυλο", υπογράμμισε.

Μολονότι ο αριθμός των Σύρων μειώθηκε, η αναλογία των Ιρακινών αυξήθηκε, φθάνοντας τον Δεκέμβριο το 25%, από 11% τον Οκτώβριο και 12% τον Νοέμβριο.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news