facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Απεργία - αποχή των μηχανικών από τη Δευτέρα

Σε απεργία - αποχή από τη συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με τεχνικό αντικείμενο προχωρούν οι μηχανικοί από τη Δευτέρα 18 έως την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, αντιδρώντας στις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Το ΤΕΕ δεν αποκλείει συνέχιση των κινητοποιήσεων με νεότερες αποφάσεις, ενώ γνωστοποιεί ότι θα συμμετάσχει και σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Οι μηχανικοί μεταξύ άλλων διαμαρτύρονται για «τις εξουθενωτικές αυξήσεις των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών που έχουν συντριβεί οικονομικά από την οκτάχρονη ύφεση».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Τεχνικό Επιμελητήριο, οι μηχανικοί οδηγούνται εκτός επαγγέλματος και οι νέοι μηχανικοί στη μετανάστευση.

Παράλληλα, αντιδρούν στην κατάργηση του Ταμείου τους (ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ) και την ενοποίησή του σε έναν Φορέα, «χωρίς κανέναν διάλογο, χωρίς καμιά σοβαρή μελέτη, χωρίς την απαιτούμενη μεταβατική περίοδο για μια τέτοια ενοποίηση», ενώ ταυτόχρονα λένε «όχι» στις τεράστιες μειώσεις συντάξεων που προσδιορίζονται σε ποσοστά από 20%-40%.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news