facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Τσακαλώτος: Αποδεχτήκαμε τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα

Η κυβέρνηση έχει αποδεχτεί τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα και έχει ήδη δεσμευτεί γι’ αυτό απέναντι στους εταίρους της, δήλωσε σε συνέντευξή του στην γερμανική Handelsblatt η οποία δημοσιεύεται αύριο, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Υποστηρίζει ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σοϊμπλε, ο Φινλανδός Α. Στουμπ αλλά και ο επικεφαλής Γερούν Ντάισελμπλουμ, ξεκαθάρισαν -στο πλαίσιο των διμερών επαφών που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες- ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι διαπραγματεύσιμη. «Δεν εννοούσαν μόνο σε όρους τεχνικής υποστήριξης αλλά και σε όρους χρηματοδότησης» προσέθεσε ο κ. Τσακαλώτος.

Όσον αφορά στο χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, ο κ. Τσακαλώτος εμφανίστηκε αισιόδοξος μιλώντας για χρονικό διάστημα τεσσάρων εβδομάδων.

Ο Έλληνας υπουργός απάντησε ακόμη και στο ερώτημα για το πότε πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές: μίλησε για το τέλος του 2016. «Δεν είναι βέβαιο αλλά αποτελεί μια λογική εκτίμηση» σχολίασε.

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news