facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Ευ. Τσακαλώτος: Έχουμε συμφωνήσει τη συμμετοχή του ΔΝΤ, όμως δεν επιθυμούμε την καθυστέρηση

«Η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο ελληνικό πρόγραμμα, έχει συμφωνηθεί στο μνημόνιο της 13ης Ιουλίου. Όπως ανέφερα και στη συνέντευξή μου στη γερμανική οικονομική εφημερίδα "Handelsblatt", εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, πρόβλημα έχουμε στην περίπτωση που θέλει να καθυστερήσει τη διαδικασία αξιολόγησης».

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, απαντώντας σε παρεμβάσεις του Δημήτρη Σταμάτη της Νέας Δημοκρατίας και του Χάρη Θεοχάρη του Ποταμιού.

Προσέθεσε επίσης, ότι όπως πληροφορήθηκε από το CNN, το ΔΝΤ δεν έχει αξιολογήσει έως τώρα την ελληνική πρόταση για το ασφαλιστικό.

Ο κ. Τσακαλώτος είπε επίσης ότι η συζήτηση για την αξιολόγηση πρέπει να είναι σύντομη, γιατί ο χρόνος έχει μεγάλη σημασία και εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί κατά τις συναντήσεις που είχε με τους ομολόγους του στην Ευρώπη, διαπίστωσε ότι υπάρχει καλή διάθεση για την εξεύρεση λύσης και όχι για τη δημιουργία περαιτέρω προβλημάτων. Αναφερόμενος στη στάση του ΔΝΤ, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «δεν εκφράστηκε υπέρ της καθυστέρησης, όμως δεν έδειξε την κατανόηση που έδειξαν οι άλλοι ότι ο χρόνος είναι σημαντικός».

Απαντώντας σε ερώτηση της κας Ντόρας Μπακογιάννη, για το αν οι δανειστές επιδεικνύουν, όπως λέγεται, διάθεση για αναβολές στην αξιολόγηση, έως ότου υπάρξουν χειροπιαστά στοιχεία, για θέματα όπως είναι το ασφαλιστικό και η αγροτική μεταρρύθμιση, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι κατά τις συναντήσεις του με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Διάσωσης, την Επιτροπή, τον Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όχι μόνο δεν διαπίστωσε κάτι τέτοιο, αλλά «το ακριβώς αντίθετο», όπως χαρακτηριστικά είπε.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news