facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Κάνουν ΕΔΕ μόνο για τη χρήση χημικών και όχι για το ξύλο στους συνταξιούχους στην πορεία του ΠΑΜΕ

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε την Παρασκευή η εικόνα με τους άνδρες των ΜΑΤ να χτυπούν συνταξιούχους και να κάνουν χρήση χημικών σε βάρος τους στην πορεία του ΠΑΜΕ στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Ωστόσο από την αστυνομία θα κάνουν έρευνα μόνο για τη χρήση χημικών και όχι για τη χρήση βίας που κατέγραψε ο φακός του protothema.gr και αυτό επειδή παραβιάστηκαν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι εντολές που είχαν δοθεί από τους επιτελείς στη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η εντολή που είχε δοθεί στους αστυνομικούς των ΜΑΤ που μετείχαν στα μέτρα τάξης κατά τη χθεσινή πορεία ήταν να γίνει μόνο απώθηση με ασπίδες και όχι χρήση χημικών, κροτίδων κρότου-λάμψης και γκλοπς.

Παρόλα αυτά οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών - για ελάχιστη χρήση μιλούν από την ΕΛΑΣ - παραβιάζοντας εντολές και γι' αυτό θα διεξαχθεί και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα συμπεριληφθούν και τα ηχητικά αποσπάσματα από τις εντολές που δόθηκαν μέσω ασυρμάτων, ενώ θα εξεταστούν όλα τα βίντεο, τα δημοσιεύματα και θα ληφθούν μαρτυρίες.

Παράλληλα γίνεται προκαταρκτική εξέταση και για τους τραυματισμούς αστυνομικών.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news