facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Ξεκίνησαν δυναμικές κινητοποιήσεις οι αγρότες της Αιγιαλείας

Ξεκίνησαν κινητοποιήσεις οι αγρότες της Αιγιαλείας, με συγκέντρωση που έκαναν στις 7/1/2015, στην Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών και συνεχίζουν για την ερχόμενη Πέμπτη (14/1/2015), με δυναμικό συλλαλητήριο στα παλιά διόδια, στο ύψος του Σελινούντα. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο Θανάσης Χελάκης, πρόεδρος στον Αγροτικό Σύλλογο Αιγίου Μπακόπουλος-Ντρίνιας, «η παράσταση διαμαρτυρίας αφορούσε προβλήματα με τις πληρωμές και καταθέσαμε ψήφισμα προς τη διοίκησης της Ένωσης. Την ερχόμενη Πέμπτη οι κινητοποιήσεις θα είναι δυναμικές κατά της επίθεσης που δεχόμαστε από την κυβέρνηση, σύμφωνα με την απόφαση που έχει πάρει τον περασμένο Δεκέμβριο η διοίκηση του Αγροτικού Συλλόγου».

Και προσθέτει: «Διαμαρτυρόμαστε κατά των μέτρων της φορολογίας, του ασφαλιστικού, της αύξησης του κόστους παραγωγής, της πολιτικής που θέλει την αγροτική παραγωγή και γη στα χέρια λίγων μεγαλοεπιχειρηματιών. Στην περιοχή της Αιγιαλείας 250 αγροτοκτηνοτρόφοι δεν έχουν εισπράξει την ενιαία ενίσχυση με διάφορες «δικαιολογίες». Επίσης πολλοί νέοι αγρότες εισέπραξαν συμβολικά ποσά (100 ευρώ). Με όπλα το τρίτο μνημόνιο (που από κοινού ψήφισαν με ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ) και με την νέα ΚΑΠ μας επιβάλλουν:

1) Φορολόγηση από το πρώτο ευρώ του αγροτικού εισοδήματος με συντελεστή 26% και προκαταβολή 100% του φόρου της επόμενης χρονιάς

2) Μείωση των επιδοτήσεων μέχρι 60% ως το 2019 και νέες περικοπές στην αγροτική παραγωγή

3) Αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια

4) Κατάργηση της επιστροφής φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο και αύξηση στην τιμή του αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος

5) ΕΝΦΙΑ για σπίτια, αποθήκες, στάβλους, και χωράφια

6) Τριπλασιασμό των εισφορών στον ΟΓΑ και κατάργηση του πενιχρού εισοδήματος στους υπερήλικες που δεν είχαν πληρώσει εισφορές

7) Πρόσθετη φορολογία για προϊόντα όπως κρασί

Έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με τα Πανελλαδικά Μπλόκα στη Νίκαια και έχουμε αποφασίσει ότι από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου θα ξεκινήσουμε με δυναμικές κινητοποιήσεις. Υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση από την πλευρά των αγροτών. Όμως όσο η εξαθλίωση μεγαλώνει οι αγρότες φοβούνται να βγουν στο δρόμο. Από την πλευρά μας σαν Σύλλογος προσπαθούμε να ενημερώνουμε τους αγρότες και να τους δείχνουμε τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν για την λύση των προβλημάτων τους».

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news