facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

ΔΝΤ: Μένουμε Ελλάδα... με δύο όρους

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις δήλωσε πως πρόθεση του Ταμείου είναι να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα τόσο σε συμβουλευτικό, όσο και σε χρηματοδοτικό επίπεδο, μόλις υλοποιηθούν οι δύο προϋποθέσεις που ήδη έχει θέσει, δηλαδή η ελάφρυνση του χρέους και η εφαρμογή του «γενναίου μεταρρυθμιστικού πακέτου».

Ο Τζέρι Ράις επιβεβαίωσε πως έχει ήδη προγραμματιστεί συνάντηση στο Νταβός του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Όταν ρωτήθηκε για τις πληροφορίες που ανέφεραν πως το ΔΝΤ εξετάζει την αποχώρησή του από την Ελλάδα απάντησε: «Θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν είναι αληθείς. Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την Ελλάδα όχι μόνον τεχνικά αλλά και με χρηματοδότηση από τη στιγμή που εφαρμοστούν ισχυρές διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις και υπάρξει μια σημαντική ελάφρυνση του χρέους».

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, χαρακτήρισε επιβεβλημένη τη μεταρρύθμιση του συστήματος καθώς όπως είπε η δημόσια χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης αγγίζει το 10% του ΑΕΠ, «γεγονός που θέτει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα».

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου, δήλωσε πως το ΔΝΤ έχει λάβει τις προτάσεις της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, οι οποίες, προς το παρόν, εξετάζονται. Όπως είπε «δεν έχουμε ολοκληρώσει την αξιολόγησή τους. Θα τις συζητήσουμε με τις ελληνικές αρχές και τους Ευρωπαίους στο πλαίσιο της αξιολόγησης». «Το Ταμείο προσπαθεί να είναι όσο πιο εποικοδομητικό γίνεται στις συζητήσεις για το ελληνικό πρόγραμμα», υποστήριξε και πρόσθεσε: «οι συζητήσεις είναι παραγωγικές, προχωράνε και εμείς είμαστε δεσμευμένοι να στηρίξουμε την Ελλάδα με όποιο τρόπο μπορούμε».

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news