facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Ακραία κόντρα Λοβέρδου - Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες [ΒΙΝΤΕΟ]

Σε υψηλούς τόνους συζητείται στη Βουλή η τροπολογία της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες. Ήδη «θερμό επεισόδιο» σημειώθηκε μεταξύ του υπουργού Επικράτειας Νίκου Παππά και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου, με ακρότητες να εκτοξεύονται από το στόμα του πράσινου βουλευτή.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «χουντικό κοινοβούλιο» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μετατρέπει την Ελλάδα σε «Βόρεια Κορέα». Αφορμή αποτέλεσε η τροπολογία που δίνει στη Βουλή την αρμοδιότητα να καθορίζει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών. Ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε όπως έκανε νωρίτερα και η ΝΔ ότι η ρύθμιση του κ. Παππά είναι αντισυνταγματική γιατί η σχετική αρμοδιότητα θα έπρεπε να δοθεί στη Βουλή. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ υπαινίχθηκε επίσης ότι θα υπάρξει προσφυγή στην Κομισιόν για το ζήτημα.

«Κύριε υπουργέ, δεν είστε υπουργός της Βόρειας Κορέας και δε θα επιτρέψουμε να γίνει το Κοινοβούλιο, Κοινοβούλιο που κάθε υπουργός θα το μετατρέπει σε χουντικό κοινοβούλιο. Θα είμαστε εδώ για να το υπερασπιστούμε», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος με ένταση, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του Νίκου Παππά.



Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σηκώθηκε όρθιος στο έδρανό του, φωνάζοντας κατά του Ανδρέα Λοβέρδου «ντροπή!».

«Είσαι άσχετος! Είσαι άσχετος προσωπικά!», είπε στον κ. Παππά, μετατρέποντας τη Βουλή σε λεκτικό ρίνγκ. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν σταμάτησε όμως εκεί και συνέχισε στον ίδιο τόνο να λέει στον υπουργό ότι «εσύ να ντρέπεσαι», «δεν θα τραμπουκίζεις εδώ», ενώ μέσα στην ένταση ακούστηκε και ένα «σκασμός».

Στη «μάχη» θέση πήρε και η ΝΔ, με τον Μάκη Βορίδη να χαρακτηρίζει «αντισυνταγματική» την τροπολογία Παππά και να λέει: «Η τροπολογία σας είναι για γέλια και για κλάματα», είπε. «Ο έλεγχος της ραδιοτηλεόρασης και της ραδιοφωνίας υπάγεται στο κράτος και το ΕΣΡ». Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη αυτό σημαίνει ότι μόνο το ΕΣΡ μπορεί να αποφασίζει για τον αριθμό των αδειών». Κάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση να μεταφέρει την αρμοδιότητα στο ΕΣΡ διαμηνύοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση η ΝΔ θα συνεχίσει να μπλοκάρει τη συγκρότησή του στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Παίρνοντας τον λόγο ο Νίκος Παππάς χαρακτήρισε «χυδαιότητα» και «εμετό» τα όσα προηγήθηκαν. «Είμαι βέβαιος ότι αν είχα φέρει νύχτα τροπολογία για παράταση των τηλεοπτικών αδειών και της ανομίας, αν είχα φέρει νύχτα τροπολογία για να μην πληρώνουν τον φόρο, δεν θα είχατε πρόβλημα. Και αυτό προσωπικά με θλίβει», τόνισε ο κ. Παππάς εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο κ. Λοβέρδος δεν εξέφρασε την θέση του ΠΑΣΟΚ.

Απαντώντας δε στη ΝΔ, είπε ότι η γαλάζια παράταξη δείχνει να μην θέλει να γίνει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Επεσήμανε μάλιστα ότι ο Μάκης Βορίδης εν τη ρύμη του λόγου είπε ότι δεν θα γίνει ποτέ διαγωνισμός. «Ελπίζω να μην το εννοούσατε», σχολίασε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος δε στη στάση της ΝΔ. ο κ. Παππάς σχολίασε: «Αν κάποιος προσπαθήσει να δημοπρατήσει πάγο στους Εσκιμώους, η δημοπρασία θα είναι άγονη διότι ο πάγος είναι σε αφθονία στην περιοχή. Νομίζω πως αυτός είναι ο κρυφός σκοπός της Ν.Δ., διότι όλες οι τοποθετήσεις εκεί κατατείνουν».

«Δεν υπάρχει ίχνος αντισυνταγματικότητας», απάντησε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι βάζει φρένο στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η διαπλοκή.



Στην ψηφοφορία που ακολούθησε απορρίφθηκε από τη Βουλή η ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε η ΝΔ. Την πρόταση απέρριψαν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ απείχε, ενώ την ψήφισαν ΝΔ, Χρυσή Αυγή, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news