facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Κάνει πίσω η κυβέρνηση για το Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών στις Σέρρες

«Πάγος» μπαίνει στην πρόθεση της κυβέρνησης να μετατρέψει το παροπλισμένο στρατόπεδο «Βασιλειάδη» στην Ροδόπολη Σερρών, σε Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών, αφού αυτό βρίσκεται εντός οικισμού και δίπλα σε … νηπιαγωγείο.

Ο σύμβουλος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, Συνταγματάρχης Παύλος Αδακτυλίδης, μετά από συνάντηση που είχε το πρωί της Πέμπτης με τον δήμαρχο Σιντικής κ.Φώτη Δομουχτσίδη, και μετά από επιτόπια επίσκεψη στην Ροδόπολη, ανακοίνωσε στα τοπικά ΜΜΕ πως το παροπλισμένο στρατόπεδο δεν πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου να φιλοξενήσει μετανάστες.

Στον ίδιο χώρο νωρίτερα, είχαν συγκεντρωθεί κάτοικοι της περιοχής, όπου εξέφρασαν την αντίθεση τους, προς τον απεσταλμένο της κυβέρνησης.

Ωστόσο ερωτηματικά δημιουργούνται από το γεγονός, πως αν και το παροπλισμένο στρατόπεδο φαίνεται πως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών, αφού βρίσκεται εντός οικισμού, η διαδικασία παραχώρησης του από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες τα θέμα της παραχώρησης έχει «κολλήσει» στο αντίτιμο που ζητάει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το τελικό «ΟΚ».

«Η ξεκάθαρη θέση του συμβούλου του υπουργού κ.Τόσκα μας ικανοποιεί πλήρως. Του παραθέσαμε διεξοδικά τα επιχειρήματα μας και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι πως μόνο προβλήματα για την τοπική κοινωνία θα επιφέρει η μετατροπή του στρατοπέδου της Ροδόπολης σε Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών» δήλωσε ο δήμαρχος Σιντικής κ.Φώτης Δομουχτσίδης, καταλήγοντας πως: «Εφόσον το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θεωρεί πως το πρώην στρατόπεδο της Ροδόπολης δεν μπορεί να επαναλειτουργήσει για τις δικές του ανάγκες τότε θα πρέπει να δει σοβαρά και με ενδιαφέρον το αίτημά μας να παραχωρηθεί η χρήση του στην τοπική κοινωνία».

Να σημειωθεί πως το στρατόπεδο αν και από τις αρχές του 2013 δεν λειτουργεί ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων, εξακολουθεί να φυλάσσεται από προσωπικό του υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να μην πέσει θύμα λεηλασίας όπως συνέβη με άλλα παροπλισμένα στρατόπεδα στο βόρειο τμήμα των Σερρών.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news