facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Ντράγκι: Είμαι βέβαιος πως η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί σύντομα

Ο διοικητής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, που διεξάγεται στο Νταβός της Ελβετίας, εκτίμησε πως η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Όπως τόνισε οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και θεσμών επικεντρώνονται στα θέματα των δημοσιονομικών στόχων 2018 - 2019, στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, και στη μεταρρύθμιση του τραπεζικού συστήματος και τα «κόκκινα δάνεια».

«Είμαι βέβαιος ότι στο τέλος, θα υπάρξει συμφωνία και η πρώτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί σύντομα», ανέφερε και σημείωσε πως η «ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει σημαντική πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις και στη δημοσιονομική προσαρμογή».

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ αναφέρθηκε και στο προσφυγικό. Όπως διαμήνυσε η προσφυγική κρίση «αλλάζει την Ευρώπη, αν και είναι πρώιμο να πούμε προς ποια κατεύθυνση», ενώ επανέλαβε την ανάγκη η Ε.Ε. να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία.

«Το επίπεδο εκπαίδευσης και η ηλικία των προσφύγων, όπως και η προθυμία της Ευρώπης να επενδύσει και να συνεργαστεί αποτελούν τους βασικούς πυλώνες αυτής της προσπάθειας» δήλωσε, προειδοποιώντας ωστόσο, ότι «κανείς δεν πρέπει να υποτιμά το μέγεθος της κρίσης».

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news