facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Διαμαρτυρία μουσουλμάνου δημάρχου της Θράκης για χριστουγεννιάτικες γιορτές σε νηπιαγωγεία: «Θίγεται η θρησκευτική μας ελευθερία»

Ο Τζεμήλ Καπζά μουσουλμάνος δήμαρχος του Δήμου Μύκης, που ανήκει στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με επιστολή του προς τους αρμόδιους διαμαρτύρεται γιατί σε νηπιαγωγεία του Δήμου πραγματοποιήθηκαν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με «εμφάνιση» και του Άγιου Βασίλη. «Ο δήμος αποτελείται αμιγώς από μουσουλμάνους και αυτές οι πρωτοβουλίες θίγουν τη θρησκευτική μας ελευθερία», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά στην επιστολή του «ο Δήμος Μύκης αποτελείται από πολίτες αμιγώς μουσουλμάνους στο θρήσκευμα και οι επίσημες θρησκευτικές γιορτές είναι τα δύο Μπαϊράμια και τα πέντε καντήλια». «Σεβόμαστε τις θρησκευτικές γιορτές των χριστιανών συμπολιτών μας χωρίς όμως να συμμετέχουμε σε αυτές. Επίσης η θρησκεία μας απαγορεύει την παρουσία και την επαφή με τον “Αϊ Βασίλη”», αναφέρει και συνεχίζει:

«Για τους παραπάνω λόγους εκφράζουμε με έντονο τρόπο τη δυσαρέσκεια και την αντίθεσή μας σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες διότι θίγουν τη θρησκευτική μας ελευθερία, δεν συμβάλλουν στον αλληλοσεβασμό και σας ζητάμε όπως ενεργήσατε τα δέοντα ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους εκδηλώσεις σε σχολεία του Δήμου μας».

«Ελπίζουμε ότι θα παρέμβετε για την αντιμετώπιση του ζητήματος με σκοπό να μην επαναληφθεί και προς αποφυγή περαιτέρω αντιδράσεων από τους συνδημότες μας», καταλήγει, ενώ αναφέρεται και στο αίτημα της «δίγλωσσης εκπαίδευσης (ελληνικής και τουρκικής) στα νηπιαγωγεία».

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news