facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Τη διαχείριση του Πάρκου Τρίτση ζητά ο δήμος Ιλίου

Πρωτοβουλία για να αρθεί το οικονομικό και διαχειριστικό αδιέξοδο του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης ″Αντώνης Τρίτσης″ αναλαμβάνει ο δήμος Ιλίου.

Τις τύχες του μεγαλύτερου πνεύμονα πρασίνου του λεκανοπεδίου έκτασης 1.200 στρεμμάτων, είχε αναλάβει φορέας διαχείρισης, υπό την εποπτεία του υπουργείου Περιβάλλοντος. Στην συνέχεια, με νομοθετική ρύθμιση η διαχείριση μεταβιβάστηκε στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), χωρίς όμως την εξασφάλιση των απαραίτητων κονδυλίων για τις λειτουργικές δαπάνες, με αποτέλεσμα να εμφανίζει εικόνα απαξίωσης και εγκατάλειψης.
Το δημοτικό συμβούλιο Ιλίου ενέκρινε την εισήγηση του δημάρχου Νίκου Ζενέτου να προταθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος να αναλάβει τη διαχείριση του Πάρκου ο δήμος, στου οποίου τα διοικητικά όρια ανήκει ο χώρος, ενώ έχει την αρμοδιότητα της αδειοδότησης ανάπτυξης δραστηριοτήτων εντός αυτού.
Αφορμή της πρωτοβουλίας αποτέλεσε επιστολή του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη προς τον ΑΣΔΑ, προτείνοντας είτε να αναλάβει το Πάρκο μαζί με τα χρέη του ο Σύνδεσμος, είτε να δημιουργήσει νέο φορέα διαχείρισης υπό τον έλεγχο του υπουργείου.
Σύμφωνα με τον δήμο, ο ΑΣΔΑ δεν διαθέτει τα κονδύλια που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των λειτουργικών δαπανών, την υλικοτεχνική υποδομή και το κατάλληλο προσωπικό για την συντήρησή του, ενώ το υπουργείο δεν διαθέτει τα απαιτούμενα κονδύλια.
Ο δήμος υποστηρίζει ότι διαθέτει την υλικοτεχνική υποδομή για την συντήρηση των εγκαταστάσεων (υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, σιδηρουργούς, ξυλουργούς, γεωπόνους, δενδροκηπουρούς, συντηρητές πρασίνου, προσωπικό καθαριότητας κ.λπ.), καθώς και το απαιτούμενο οικονομικό αποθεματικό «για τη μετατροπή του σε ″στολίδι″ το οποίο θα μπορούν να απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες της Δυτικής Αθήνας και όχι μόνο», όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
Διευκρινίζει, πάντως, ότι η πιθανή παραχώρηση πρέπει να πραγματοποιηθεί χωρίς τα χρέη που έχουν συσσωρευθεί μέχρι σήμερα από το φορέα διαχείρισης του υπουργείου, καθώς και ότι «κάθε διαφορετική απόφαση του υπουργείου θα πρέπει να έχει τα ίδια ή καλύτερα αποτελέσματα από την πρότασή μας».
Σημειώνει επίσης ότι δεν επιθυμεί να διαχειριστεί «ούτε ένα ευρώ» από το ποσό των 700.000 ευρώ, που ανακοίνωσε πρόσφατα ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής και προτείνει το κονδύλι αυτό να διατεθεί, μέσω ΑΣΔΑ ή του ίδιου του υπουργείου, σε κάποιο από τα έργα που είναι απαραίτητα.
ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news