facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Καταγγελίες για διακοπή της δωρεάν εξέτασης για τον ιό της γρίπης

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταγγέλλει τη διακοπή των δωρεάν εξετάσεων, για την ανίχνευση του ιού της γρίπης ακόμα και σε ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και ζητά από το υπουργείο Υγείας να διευθετήσει άμεσα το θέμα.

Ο ΙΣΑ υποστηρίζει ότι το διαγνωστικό τεστ, για τον ιό της γρίπης, είναι πλέον υποχρεωμένοι να το πληρώνουν από την τσέπη τους οι ασθενείς ακόμα και όταν νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με την σχετική καταγγελία, το Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Γρίπης Βορείου Ελλάδος, ενημέρωσε ότι «δεν έχει πλέον τη δυνατότητα διενέργειας δωρεάν εξετάσεων, για την ανίχνευση ιών γρίπης, σε δείγματα ασθενών ΜΕΘ, λόγω έλλειψης κονδυλίων, για την κάλυψη του κόστους των αντιδραστηρίων και των αναλώσιμων υλικών».

Ο ΙΣΑ χαρακτηρίζει απαράδεκτο το γεγονός ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν καλύπτει το κόστος, για τη διενέργεια του τεστ ακόμα και για τους ασθενείς που νοσηλεύονται.

«Την ώρα που προστίθενται καθημερινά νέα περιστατικά σοβαρών επιπλοκών από τον ιό της γρίπης, το υπουργείο Υγείας αφήνει ακάλυπτους τους ασθενείς αδυνατώντας να εξασφαλίσει ακόμα και τα αυτονόητα όπως είναι η δωρεά διενέργεια του διαγνωστικού τεστ, σε όσους ασθενείς παρουσιάζουν σοβαρές επιπλοκές. Καλούμε την πολιτική ηγεσία να διευθετήσει άμεσα το θέμα και να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για τη προστασία της Δημόσιας υγείας» επισημαίνει με γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news