facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Αγρότες: Σαββατοκύριακο με αποκλεισμούς δρόμων και συσκέψεις

Ένα Σαββατοκύριακο με μπλόκα, αλλά και συσκέψεις για τις επόμενες κινήσεις τους, αποφάσισαν οι αγρότες για το επόμενο διήμερο, προειδοποιώντας ότι, από τη Δευτέρα θα αυξήσουν τις ώρες αποκλεισμού δρόμων, κόμβων και τελωνείων.

Στον απόηχο των χθεσινών γεγονότων και της έντασης που προκλήθηκε στη Θεσσαλονίκη - που κατέληξε σε απόφαση για ματαίωση των εγκαινίων της έκθεσης Agrotica- οι αγρότες έχουν προγραμματίσει τοπικές συσκέψεις, ενώ η σύσκεψη με εκπροσώπους από 35 μπλόκα στα Τέμπη θα ξεκινήσει στις 2:00 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Μάλιστα, συζητείται ήδη, η πιθανότητα να κλείσουν από τη Δευτέρα τα Τέμπη επ’ αόριστον, σε μία προσπάθεια άσκησης ακόμη μεγαλύτερης πίεσης προς την κυβέρνηση.

Σε αναμονή βρίσκονται και οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας, οι οποίοι θέτουν ως προϋπόθεση για συνάντηση με τον πρωθυπουργό τη θέσπιση αφορολόγητου και την κατάργηση του τεκμηρίου διαβίωσης και εντάσσουν στα βασικά αιτήματα τους τη σύνδεση ασφαλιστικού και φορολογικού, κάνοντας λόγο για αυτόνομο ΟΓΑ.

Στον νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη στη 13.00 το μεσημέρι της Παρασκευής, σε επίπεδο νομού αφορά στα εξής: Το μπλόκο στη γέφυρα Σερβικιά στα Γιαννιτσά θα κλείνει 11.00-12.00 το πρωί όπως και αυτά σε Έδεσσα, αυτό στο Αμύνταιο θα κλείνει 10.00-12.00 το πρωί και αυτά σε Μελίσσι, Μαυροβούνι και Αλυσίδα 'Αρνισσας θα κλείνουν 17.30-20.00 το βράδυ. Αυτές οι ώρες ισχύουν για το Σαββατοκύριακο, ενώ το Σάββατο μετά τη συνάντηση των Τεμπών θα αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι από Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου.

Το μπλόκο στο τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, που έχει «απαγορέψει» από την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016 την είσοδο σε νταλίκες και φορτηγά, δίνοντας ελευθέρας στα λεωφορεία και τα ΙΧ οχήματα θα συνεχίσει με το ίδιο ρυθμό μέχρι και την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, όπως επισήμανε στην ΕΡΤ ο αγροτοσυνδικαλιστής Βισαλτίας, Στέργιος Λίτος. Γνωστοποίησε δε, ότι μηνιαίως τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα περνούν περισσότερες από τις 15.000 νταλίκες και φορτηγά.

Στα διόδια των Μαλγάρων, όπου υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα και σήμερα «μπλόκαραν» το δρόμο 12.00-18.00, όπως και στα Τέμπη, ώστε να μην «ταλαιπωρηθούν οι οδηγοί φτάνοντας Θεσσαλονίκη», όπως είπε ο αγροτοσυνδικαλιστής, επικεφαλής του συντονιστικού στο μπλόκο, Αχιλλέας Καμπούρης. Διευκρίνισε δε, ότι «σήμερα επιτρέψαμε τη δίοδο σε πέντε τουριστικά λεωφορεία με παιδιά, που κατευθύνονταν στη Λάρισα. Δεν υπάρχει όμως καμία περίπτωση να δίνουμε «ελευθέρας» σε όσους θέλουν να πάνε στην Agrotica» και τόνισε «να φροντίζουν να περνούν πριν τις 12.00 το μεσημέρι, οπότε και κλείνουμε».

Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται από τις 20 Ιανουαρίου, η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ κλείνουν και οι παρακαμπτήριοι δρόμοι συμβολικά και όχι για περισσότερο από μισή ώρα κάθε φορά. Όπως μας ανέφερε ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιάννης Παναγής, «δεν αποκλείεται να αποφασίσουμε κλιμάκωση της κινητοποίησης και να σκληρύνουμε τη στάση μας».

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news