facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Εξηγήσεις ζητά το Ποτάμι για τα περί «αποστολών για έκδοση νομίσματος»

Να δοθούν εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό για τις όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τα εναλλακτικά σχέδια της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ζητά το Ποτάμι με αφορμή δημοσίευμα που κάνει λόγο για μυστικές αποστολές για έκδοση νομίσματος.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής την περίοδο εκείνη «είχαν γίνει ενέργειες προετοιμασίας της χώρας για έκδοση νέου νομίσματος. Είχαν γίνει δύο ταξίδια, σε δύο διαφορετικές ηπείρους, για επίσκεψη σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην έκδοση νομισμάτων. Από τα ταξίδια προέκυψε το συμπέρασμα ότι θα χρειαζόταν τουλάχιστον έναν μήνα από τη στιγμή που θα δινόταν η εντολή για να κυκλοφορήσει το νέο νόμισμα».

«Είχαν επίσης γίνει αποστολές σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, προκειμένου να συναφθούν συμφωνίες για την προμήθεια καυσίμων, μοσχαρίσιου κρέατος και φαρμάκων. Οι άνθρωποι που είχαν αναλάβει αυτές τις επαφές, έως και την εβδομάδα του δημοψηφίσματος, συνειδητοποίησαν ότι ο πρωθυπουργός δεν επιθυμούσε την ενεργοποίηση κανενός εξ αυτών των σχεδίων, που βρίσκονταν ούτως η άλλως σε πολύ πρώιμη φάση» αναφέρει το δημοσίευμα.

Με αφορμή της πληροφορίες αυτές, το Ποτάμι εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο «Πείτε μας κ.Τσίπρα για τα σχέδια καταστροφής» στην οποία αναφέρει:

«Τα όσα αποκαλύπτονται σήμερα από την Καθημερινή για τις επαφές της αριστεροακροδεξιάς κυβέρνησης, με εταιρείες για έκδοση νομισμάτων και τις αποστολές στη Λατινική Αμερική για προμήθεια καυσίμων, κρέατος και φαρμάκων δείχνουν από τι γλυτώσαμε.

»Διαβάζοντας όλα αυτά, που ξεπερνούν κάθε πολιτική φαντασία και αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας, αναρωτιέται κανείς: Τόσο ερασιτέχνες; Τόσο ιδεοληπτικοί; Τόσο τυχοδιώκτες;

»Με όλα αυτά που έρχονται στο φως, αποδεικνύεται πόσο δίκαιο είχαν εκείνοι που προειδοποιούσαν για την επερχόμενη καταστροφή και ζητούσαν επίμονα να τελειώνουν οι πειραματισμοί και να υπάρξει συμφωνία με την Ευρώπη πριν κλείσουν οι τράπεζες και μας ''πουλήσουν'' σε κάποιο τριτοκοσμικό καθεστώς.»

Newsroom ΔΟΛ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news