facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Συνταγματική η χρήση των λιστών με τους καταθέτες εξωτερικού

Απολύτως συνταγματική χαρακτηρίζει τη διάταξη με την οποία μπορούν οι λίστες με καταθέτες σε τράπεζες του εξωτερικού να χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικό μέσο για την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου.

Σε συνέντευξή της στην "Καθημερινή της Κυριακής", επισημαίνει μάλιστα ότι οι εκ των υστέρων αντιδράσεις προκαλούν ερωτηματικά.

«Οι πολίτες προσδοκούν από τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς να ενεργούν για την πάταξη της διαφθοράς και για την τιμωρία των υπευθύνων», σημειώνει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου και εξηγεί ότι δεν υπάρχει ζήτημα αντισυνταγματικότητας, «διότι για τη χρήση του παρανόμως κτηθέντος αποδεικτικού μέσου προβλέπονται από την ίδια αυτή διάταξη συγκεκριμένες προϋποθέσεις, δηλαδή η προκαλούμενη βλάβη να είναι σημαντικά κατώτερη από εκείνη που προκάλεσε η ερευνώμενη πράξη, η απόδειξη της πράξεως να είναι διαφορετικά αδύνατη και ο τρόπος διά του οποίου αποκτήθηκε το αποδεικτικό μέσο να μην προσβάλλει την ανθρώπινη αξία. Η συνδρομή δε των ως άνω προϋποθέσεων στη συγκεκριμένη περίπτωση ερευνάται από τον δικαστικό ή εισαγγελικό λειτουργό, και με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η μη παραβίαση των προστατευόμενων από το Σύνταγμα δικαιωμάτων».

Όσον αφορά τη ρήξη που σημειώθηκε στην Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, η κα. Θάνου εκτιμά ότι πέντε μέλη της παραιτήθηκαν «διότι ήταν αντίθετοι προς το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του προέδρου και του γενικού γραμματέα και όχι βεβαίως για λόγους άλλων σκοπιμοτήτων».

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news