facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Αισιόδοξος ο Ντάισελμπλουμ για την πορεία της κυπριακής οικονομίας

Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας της Κύπρου, εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Η Κύπρος, είπε, έχει πάει πολύ καλά, η ανάκαμψη ήταν ταχύτερη και ισχυρότερη από ό,τι αναμενόταν και δεν χρησιμοποιήθηκαν όλα τα χρήματα που ήταν διαθέσιμα στο πλαίσιο του προγράμματος.

Σε δηλώσεις στην εφημερίδα "Πολίτης" ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι είναι σε επαφή με τον υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη για τη διαχείριση των ανοικτών θεμάτων και την έξοδο της Κύπρου από το Μνημόνιο.

Αποφεύγοντας να μιλήσει για ύπαρξη εμποδίων, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ επανέλαβε ότι υπάρχουν ανοικτά θέματα, αλλά και διαθέσιμα χρήματα στο πλαίσιο του προγράμματος.

Το ερώτημα, τόνισε, είναι εάν οι κυπριακές Αρχές χρειάζονται αυτά τα χρήματα, αλλά και ποια μορφή θα έχει η έξοδος από το πρόγραμμα και με ποιούς όρους. Αναφορά έκαμε ο Πρόεδρος του Eurogroup και στην προοπτική επανένωσης, τονίζοντας ότι είναι ενδιαφέροντα όλα όσα συμβαίνουν στην Κύπρο, για να επαναλάβει ότι είναι αισιόδοξος.

Αρμόδια πηγή με γνώση των διεργασιών, που επικαλείται ο "Πολίτης" δήλωσε εξάλλου ότι η μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας είναι πιο σημαντική από την Cyta.

philenews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news