facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Να παραπεμφθεί σε δίκη ο Παπαγεωργόπουλος προτείνει ο αντεισαγγελέας Εφετών

Να παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος για τις ειδικές εντολές πληρωμής δαπανών στον κεντρικό δήμο, που δημιούργησαν «άνοιγμα» στα ταμεία του κεντρικού δήμου, προτείνει προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ο αντεισαγγελέας Εφετών Λεωνίδας Νικολόπουλος.

Για την ίδια υπόθεση, η οποία άρχισε να ερευνάται με εντολή της γενικής διεύθυνσης επιθεώρησης του υπουργείου Οικονομικών και αφορά την έκδοση ειδικών εντολών πληρωμής -ύψους 900.000 ευρώ- το διάστημα 1998 - 2004, ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγείται να καθίσουν στο εδώλιο του δικαστηρίου έξι ακόμη πρόσωπα. Ανάμεσα σ’ αυτούς είναι ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Αναστάσιος Γερογιάννης και πέντε δημοτικοί υπάλληλοι. Ο κατάλογος των δημοτικών υπαλλήλων περιλαμβάνει τους τότε προϊσταμένους της Ταμειακής Υπηρεσίας και του Τμήματος Εξόδων, όπως επίσης διαχειριστές πληρωμών και ειδικών ταμείων.

Όπως περιγράφεται στην εισαγγελική πρόταση, η οποία υποβλήθηκε προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, από το διαχειριστικό έλεγχο προέκυψε ότι πολλές δαπάνες του δήμου πληρώνονταν με ειδικές εντολές που υπέγραφαν οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών, χωρίς να ενταλματοποιούνται άμεσα.

Ο τέως δήμαρχος, βαρύνεται με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε απιστία, την οποία, κατά την απολογία του σε ειδικό ανακριτή, αρνήθηκε, επισημαίνοντας ότι τη διαχειριστική ευθύνη είχαν οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών κι όχι ο ίδιος. Η απολογία του δόθηκε το περασμένο καλοκαίρι, μία μόλις μέρα μετά την αποφυλάκισή του για την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης των 17,8 εκατ. στα ταμεία του κεντρικού δήμου, για την οποία καταδικάστηκε.

Τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή ή μη των εμπλεκόμενων προσώπων σε δίκη έχει το Συμβούλιο Εφετών, που θα εκδώσει σχετικό βούλευμα.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news