facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Ντομπρόβσκις όπως Σόιμπλε: Να μπει φόρος στη βενζίνη για να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό

Την πρόταση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την επιβολή πανευρωπαϊκού φόρου στη βενζινή προκειμένου να καλυφθεί το κόστος για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης επανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις.

«Ένας φόρος καυσίμων, σε εθνικό ή πανευρωπαϊκό επίπεδο, θα μπορούσε να αποτελέσει μια πιθανή πηγή χρηματοδότησης, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα» δήλωσε ο Λετονός πολιτικός στο Der Spiegel.

Πρώτος την ιδέα αυτή είχε παρουσιάσει στα μέσα Ιανουαρίου σε συνέντευξή του στη Sueddeutsche Zeitung ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Τότε δήλωνε χαρακτηριστικά: «Αν οι εθνικοί προϋπολογισμοί ή ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός δεν επαρκούν, θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε σε μέτρα, όπως ένας φόρος ορισμένου ύψους σε κάθε λίτρο βενζίνης. Η λύση του προβλήματος δεν θα πρέπει να αποτύχει λόγω περιορισμένων πόρων».

Με την πρόταση Σόιμπλε είχε διαφωνήσει ανοιχτά η Γιούλια Κλόκνερ, μια από τις πέντε αντιπροέδρους του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news