facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Έρχεται εβδομάδα αγροτικών κινητοποιήσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα

Έτοιμοι να συγκρουστούν με την κυβέρνηση για το φορολογικό και ασφαλιστικό, δηλώνουν οι αγρότες του Θεσσαλικού κάμπου και ανεβαίνουν στην Θεσσαλονίκη στο Βελλίδειο, στις 14 Ιανουαρίου, για την Πανελλαδική Συνάντηση Αγροτών και Επιτροπών Αγώνα, με πρόταση για πανελλαδική κάθοδο των τρακτέρ στις εθνικές οδούς και σε σημαντικούς κόμβους. Στην έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών-Κτηνοτρόφων νομού Λάρισας, το βράδυ του Σαββάτου (9 Ιανουαρίου), στο δημαρχείο του Πλατυκάμπου, όρισαν σαν ημερομηνία έναρξης των κινητοποιήσεων μεταξύ 18-20 Ιανουαρίου.

Όπως γράφει το Aγρότυπος, ο συντονιστής και πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών, Χρήστος Σιδερόπουλος, τάχθηκε, όπως και η πλειοψηφία των παρευρισκομένων, υπέρ των δυναμικών μορφών αγώνα, της μαζικής συμμετοχής, του ενωτικού πνεύματος, του μεστού λόγου στην διατύπωση προτάσεων-λύσεων και της σωστής διαχείρισης των μπλόκων.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Σκύρδας καλεί όλους τους αγρότες τη Δευτέρα (11/1/2016) και ώρα 18:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Σκύρδας, όπου θα συζητηθούν θέματα που έχουν σχέση με:

-Ασφαλιστικό
-Φορολογικό
-ΕΛΓΑ
-Εμπάργκο

Στην συγκέντρωση του Αγροτικού συλλόγου Βελβεντού ομόφωνα αποφασίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων και η επόμενη θα είναι όπως είχε προταθεί στο υποκατάστημα του ΟΓΑ Κοζάνης, την επόμενη Τετάρτη (13/1/2016).

Στην Χαλκιδική όσοι ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα (Αγρότες, Κτηνοτρόφοι, Αλιείς, Δασοκόμοι και Μελισσοκόμοι) καλούνται στην έκτακτη συνεδρίαση, που διοργανώνεται την Τετάρτη (13 Ιανουαρίου), στις 8 το απόγευμα, στο ΚΑΠΗ της Ν. Τρίγλιας, για να αποφασίσουν για τις περαιτέρω κινήσεις των αγροτών και τους τρόπους αντίδρασης τους.

Επίσης την Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, στην αίθουσα της πρώην κοινότητας Γυψοχωρίου. «Καλούμε όλους τους αγρότες και τις αγρότισσες στη σύσκεψη για να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε την οργάνωση του αγώνα μας, την αγωνιστική του κλιμάκωση και τον πανελλαδικό του συντονισμό», αναφέρουν στην σχετική ανακοίνωση και προσθέτουν «Να βάλουμε μπλόκο στην αντιαγροτική πολιτική της Κυβέρνησης - ΕΕ, που στόχο έχει να μας αφανίσει από τη γη και τα χωριά μας. Ο αγώνας της φτωχομεσαίας αγροτιάς έχει στόχο την επιβίωσή μας και είναι υπόθεση όλων μας».

Στο μεταξύ τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών έχουν βγάλει οι αγρότες του νομού Καρδίτσας. «Βγάλαμε τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, ενημερώνουμε τον κόσμο για το τι συμβαίνει με το ασφαλιστικό και μετά τις 15 του μηνός θα αποφασιστεί πού θα στηθεί το μπλόκο», δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας.

Το ενδεχόμενο να βγουν τα τρακτέρ αρχικά στις πλατείες των χωριών και μετέπειτα να μεταβούν στον Προμαχώνα συζήτησαν οι Σερραίοι αγρότες, την Παρασκευή (9 Ιανουαρίου). Όπως ειπώθηκε θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου.

Δυναμικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι αγρότες του νόμου Τρικάλων, μετά από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου στα Τρίκαλα την περασμένη Παρασκευή. Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη» και αγροτικοί σύλλογοι αποφάσισαν να «βγουν» τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών στις 15 Ιανουαρίου. Παράλληλα αποφασίστηκε στο πλαίσιο της πλατιάς ενημέρωσης, όπως αναφέρθηκε, να πραγματοποιηθούν συσκέψεις στα χωριά Πηγή, Μεγαλοχώρι, Κεφαλόβρυσο και Φαρκαδόνα για την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα.

Την ίδια ημέρα θα αρχίσουν να βγαίνουν τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, η οποία πραγματοποιήθηκε στα Φάρσαλα. Η έξοδος των τρακτέρ θα γίνει σε συντονισμό και με τις λοιπές Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας, προκειμένου να «μετρηθούν» και οι διαθέσιμες δυνάμεις. Κεντρικός στόχος είναι εν συνεχεία το στήσιμο μπλόκων, χωρίς ακόμη να έχουν καθοριστεί οι ακριβείς ημερομηνίες, καθώς οι αγρότες παρακολουθούν στενά την εξέλιξη σε σχέση και με το θέμα του ασφαλιστικού, αναμένοντας την σειρά τους.

Παναργολικό αγροτικό συλλαλητήριο, κατά του ασφαλιστικού που προωθεί η κυβέρνηση, διοργανώνει για την προσεχή Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, στις 12.30 το μεσημέρι, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας, στην εθνική οδό Άργους - Ναυπλίου, στο ύψος της πλάστιγγας στην Δαλαμανάρα και καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να πάρουν μέρος με τα τρακτέρ τους. Στο κάλεσμα συμμετοχής στο αγροτικό συλλαλητήριο επισημαίνεται πως, «η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει στην Βουλή το επόμενο διάστημα, νόμο με την άγρια και εξοντωτική φορολόγηση και νόμο -λαιμητόμο για την κοινωνική ασφάλιση. Φορολόγηση από το πρώτο ευρώ του αγροτικού εισοδήματος με συντελεστή 26% και με προκαταβολή 100% του φόρου για την επόμενη χρονιά. Τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ. Την ίδια στιγμή η σοδειά μας μένει απούλητη ή στην καλύτερη την παίρνουν τσάμπα οι έμποροι, σε τιμές που δεν καλύπτουν το κόστος παραγωγής».

Να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι αγρότες σε σύσκεψη στο Εργατoϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας. Συγκεκριμένα την Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, αποφάσισαν να βγουν στις πλατείες των χωριών τους ενώ αργότερα θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις με μπλόκο στον κόμβο των Ριζίων του κάθετου άξονα Αρδανίου-Ορμενίου.

Ο συντονισμός και η κοινή γραμμή στον αγώνα για την διασφάλιση των κεκτημένων ήταν το θέμα που απασχόλησε τη συνέλευση του συντονιστικού οργάνου των αγροτών που συνεδρίασε το Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, στα Ανώγεια. Στο πλαίσιο της συνεδρίασης επαναβεβαιώθηκε ότι το συντονιστικό όργανο θα έχει τον πρώτο λόγο στις επαφές και τις κινήσεις του αγροτικού κόσμου του νησιού με τους αγρότες να σημειώνουν πως δεν έχουν πρόβλημα με κανέναν και είναι ανοιχτοί στο διάλογο, υπογραμμίζοντας την ανάγκη δημιουργίας ενός κεντρικού συντονιστικού οργάνου που θα εκπροσωπεί τους αγρότες από όλη τη χώρα και θα λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης στις επαφές με τον υπουργό.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news