facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Διχασμένοι οι εργοδότες: Αντιδρά ο Μίχαλος στην αύξηση των εισφορών

Διχασμένοι εμφανίζονται οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών φορέων μία ημέρα μετά την κατ' αρχήν συμφωνία με την κυβέρνηση για αύξηση των εργοδοτικών εισφορών κατά 1-1,5%. Από τη μία ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδα Κωνσταντίνος Μίχαλος δηλώνει αντίθετος στην αύξηση, ενώ ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης εμφανίστηκε και πάλι θετικός όπως και κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με τον Αλέξη Τσίπρα. Σημειώνεται ότι ο Κ. Μίχαλος δεν έδωσε το παρών στη χθεσινή συζήτηση.

Όχι από Μίχαλο

«Η επιμελητηριακή κοινότητα και ο επιχειρηματικός κόσμος είναι αντίθετοι με την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, όπως άλλωστε και με κάθε άλλο μέτρο που αυξάνει το κόστος των επιχειρήσεων και κατά συνέπεια απομειώνει την ανταγωνιστικότητά τους και της ελληνικής οικονομίας κατ' επέκταση», σχολίασε ο Κωσταντίνος Μίχαλος, ο οποίος δεν έλαβε μέρος στη σύσκεψη των εργοδοτικών φορέων με τον πρωθυπουργό.

Οπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, πρέπει να καταστεί σαφές ότι το ασφαλιστικό δεν μπορεί να λυθεί μόνο με μέτρα που αυξάνουν τις επιβαρύνσεις, όπως αυξήσεις εργοδοτικών εισφορών και εισφορών των εργαζομένων. Αυτό που απαιτείται είναι να συνδυαστεί με νέο αναπτυξιακό πλαίσιο και μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, κατά τον ίδιο.

«Τα επιμελητήρια, για τον λόγο αυτό, κατέθεσαν συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων, προκειμένου να συνεκτιμηθεί σε κάθε απόφαση για το μείζον ζήτημα του ασφαλιστικού» προσθέτει και καταλήγει ότι «το πλαίσιο αυτό αποτελεί μία νέα ρεαλιστική βάση συζήτησης για μία αναπτυξιακή μεταρρύθμιση».

Θετικός ο Κορκίδης

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης είπε, από την πλευρά του, ότι ελπίζει να τηρηθούν όσα συμφωνήθηκαν, υπογραμμίζοντας την άμεση σχέση ασφαλιστικού συστήματος, φορολογικού πλαισίου και αναπτυξιακού νόμου.

«Όπως είναι η κατάσταση στην αγορά σήμερα ούτε τις φορολογικές υποχρεώσεις μπορούμε να πληρώσουμε, ούτε και τα 250 εκατ. ευρώ που είναι η αύξηση των εισφορών κατά μία μονάδα. Εμείς ως εργοδότες πρέπει να πούμε ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μειωθούν οι κύριες συντάξεις των ηλικιωμένων ... έχουμε 4 εκατ. συνταξιούχους που καθένας ζει 4μελείς οικογένειες ... αντί να πληρώσουμε έκτακτες εισφορές αλληλεγγύης αργότερα και να τα παίρνουν σαν επίδομα φτώχειας, καλύτερα να τα παίρνουν αξιοπρεπώς ως σύνταξη», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κορκίδης.

«Εμείς σε μία εβδομάδα θα προσπαθήσουμε με μία ομάδα όχι μόνο να εντοπίσουμε τις γκρίζες ζώνες αλλά και λύσεις τις οποίες θα πρέπει να πάρει ο πρωθυπουργός παραμάσχαλα στο Νταβός και ο κ. Κατρούγκαλος όταν θα πάει να δει τους ομολόγους του στην Ευρώπη», ανέφερε.

Μάλιστα, σχολιάζοντας την ίδια την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε ότι «εάν μας χρησιμοποίησε για να πάρει μια συναίνεση και να πάει να διαπραγματευτεί στους δανειστές και αυτό έχει αποτέλεσμα αίσιο στην 1η αξιολόγηση, καλά έκανε» και προέτρεψε τον Αλέξη Τσίπρα να αναζητήσει τη συναίνεση και των συνδικάτων μέσω αντίστοιχων συναντήσεων.

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news