facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Αποκλεισμένος ο Προμαχώνας - Ανοιγοκλείνουν τα υπόλοιπα μπλόκα

Κλειστό παραμένει από τις 12 το μεσημέρι το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία και άγνωστο παραμένει πότε θα ανοίξει, μιας και οι συμμετέχοντες σε αυτό αποφάσισαν πολύωρους αποκλεισμούς, ενώ στα άλλα σημεία της γραμμής Σίνδου, ακολουθούν τα ωράρια 12-14.00 το μεσημέρι και 18.00-21.00 το βράδυ.

Πάντως, υπάρχουν και οι πιο μετριοπαθείς που δεν ακολουθούν πιστά τα προαναφερόμενα ωράρια, αφού όπως λένε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ “δεν θέλουμε να έρθουμε αντιμέτωποι με την κοινωνία και να δημιουργήσουμε κυκλοφοριακά κομφούζιο”, ενώ δεν λείπουν και αυτοί, που απλώς έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους αριστερά και δεξιά στο οδόστρωμα, χωρίς να προβαίνουν σε κανέναν αποκλεισμό.

Κοινή συνισταμένη όλων των αγροτών αποτελεί η αίτησή τους για απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και φορολογικό και εκ νέου κατάρτισή του από μηδενική βάση, με τη δική τους συμμετοχή και με μια χάραξη εθνικής πολιτικής για τον κλάδο, με ορίζοντα 10ετίας τουλάχιστον.

Στο μεταξύ, “θερμή υποδοχή” προετοιμάζουν αύριο στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα που θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που προγραμματίστηκε για τις 15.00 το μεσημέρι στην πλατεία της ΧΑΝΘ, δίπλα ουσιαστικό στο σημείο όπου ο υπουργός θα εγκαινιάσει την 26η Agrotica.

Επίσης, αύριο, θα δέσουν τα καΐκια τους στον Θερμαϊκό κόλπο, στο ύψος της Αριστοτέλους, οι παράκτιοι αλιείς της ευρύτερης περιοχής, από Μουδανιά μέχρι και Κατερίνη, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής του σχετικού συλλόγου Νέας Κρήνης Μάνθος Παγώνης. Παράλληλα, απεργία και συμμετοχή στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας εξήγγειλαν για αύριο και οι παραγωγοί Λαϊκών αγορών.
Η εικόνα στα μπλόκα της Κεντρικής-Δυτικής Μακεδονίας

Στον Νομό Πιερίας, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Γιάννη Δημαλή, το «μεσημέρι θα κλείσουν συμβολικά από τις 14:00 και για μια ώρα, ενώ θα παρακολουθούμε στενά τι γίνεται σε πανελλαδικό επίπεδο». Υπενθυμίζεται ότι στον Νομό Πιερίας έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 700 τρακτέρ στο Αιγίνιο και στην Κατερίνη και το απόγευμα προγραμματίζεται συνάντηση στην κεντρική πλατεία.

Στον κόμβο τη Κουλούρας στην Ημαθία -μπλόκο της Πρωτοβουλίας Αγροτών δυναμικότητας 400 τρακτέρ- οι συμμετέχοντες τηρούν στάση αναμονής, προχωρώντας σε αιφνιδιαστικούς μισάωρους αποκλεισμούς. Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί συμμετέχοντες από το συγκεκριμένο μπλόκο αποχωρούν και κατευθύνονται σε αυτό που βρίσκεται λίγο πιο μπροστά, στον κόμβο Νησελίου επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας.

Στο συγκεκριμένο μπλόκο, η δύναμη έχει ενισχυθεί και υπερβαίνει τα 750 τρακτέρ, ενώ συμμετέχουν απλοί πολίτες, αλλά και κτηνοτρόφοι και άλλες επαγγελματικές ομάδες της ευρύτερης περιοχής, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή, Παναγιώτη Μεσαλά.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news