facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Τσίπρας: Μάχη για την υπεράσπιση των ελληνικών θέσεων στο ασφαλιστικό

Θα δοθεί πολιτική μάχη για την υπεράσπιση των ελληνικών θέσεων για μια βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, δήλωσε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

Τόσο για το ασφαλιστικό, όσο και συνολικά για τη διαπραγμάτευση σχετικά με την πορεία του ελληνικού προγράμματος και τη συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους, ο κ. Τσίπρας τόνισε τη σημασία των διεθνών επαφών της κυβέρνησης και του κόμματος, στην κατεύθυνση οικοδόμησης ευρύτερων προοδευτικών συμμαχιών.

Σχετικά με τις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό την ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Κατά τη συνεδρίαση ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης την επόμενη περίοδο, οι οποίες, σύμφωνα με πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν εξαντλούνται μόνο στην κατάθεση της πρότασης για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και τα κόκκινα δάνεια.

«Τους επόμενους δύο μήνες η κυβέρνηση θα προχωρήσει την αναγκαία μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, στην κατάθεση του αναπτυξιακού νόμου, στις νομοθετικές ρυθμίσεις για την εθελούσια αποκάλυψη των αδήλωτων καταθέσεων, καθώς και στη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών» αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Στη συνεδρίαση της ΠΓ έγινε επίσης εκτεταμένη συζήτηση για τις δυσμενείς επιπτώσεις της Διατλαντικής Εμπορικής Συμφωνίας ΗΠΑ-ΕΕ και αποφασίστηκε ότι στο επόμενο διάστημα, το κόμμα θα αναλάβει συναφείς πρωτοβουλίες σε επίπεδο κινήματος, στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Newsroom ΔΟΛ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news